След близо 14 часа Пленумът на ВСС сложи пауза на

...
След близо 14 часа Пленумът на ВСС сложи пауза на
Коментари Харесай

Следва продължение! Кога ВСС ще реши съдбата на Гешев

След близо 14 часа Пленумът на Висш съдебен съвет постави пауза на съвещанието си, на което обсъждаше настояването за премахване на основния прокурор Иван Гешев от поста. Съдебните кадровици насрочиха идващото съвещание за понеделник, 12 юни, от 9:00 часа, съобщи БНР.

-->
Главният прокурор Иван Гешев изиска идващото съвещание да се организира идващият четвъртък, 15 юни, с цел да има задоволително време да се запознае с материалите, които са му предоставени през днешния ден, както и да приготви мнение, само че настояването му не беше почетено.

През днешния ден Пленумът на Висш съдебен съвет реши да отдръпна първото предложение за отстраняването от служба на Гешев. Това стана с гласовете на 17 кадровици, а 3 бяха " срещу ". Първото искане за отстраняването на Гешев беше импортирано на 12 май от шестима членове на Прокурорската гилдия - Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова, Йордан Стоев, Огнян Дамянов, Георги Кузманов и Калина Чапкънов.

След това кадровиците започнаха разглеждането на второто искане за премахване от служба на основният прокурор. Предложението беше импортирано от четирима представители на прокурорската гилдия - Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Георги Кузманов, и е по отношение на изявлението на Гешев на конференция от 15 май, по време на която той назовава български политици " политически отпадък ".

Впоследствие те изслуша и изгледаха 37-минутния запис от конференцията от 15 май, в която Гешев назовава политиците " отпадък ", с цел да може да се види какво е било неговото прочувствено положение, и изслушаха очевидците Ясен Тодоров, заместник-директор на Национална следствена служба, шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов, Марчела Панталеева, старши специалист Дирекция " Публична връзка " към администрацията на основния прокурор, с цел да схванат какво е било прочувственото положение на Гешев.

Освен това Пленумът на Висш съдебен съвет не поддържа направеното доказателствено искане на основния прокурор Иван Гешев да изслушат неговите заместници - Пламена Цветанова и Десислава Пиронова, само че в следствие Гешев предложи да изслушат другия му заместител Даниела Машева, тъй като по думите му " шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов е показал неправилна информация на събитията, както и във връзка с прочувственото му положение ".

Предложението на Гешев да изслушат Машева мина с с гласовете на 10 кадровици, и бе за да се откри какво е било прочувственото положение на основния прокурор по време конференцията на 15 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР