След близо 12 часа работа и ожесточени скандали, обилно подплатени

...
След близо 12 часа работа и ожесточени скандали, обилно подплатени
Коментари Харесай

Кратък политически мир? Депутатите са във ваканция до края август

След близо 12 часа работа и яростни кавги, щедро подплатени и с персонални обиди и нападки, депутатите излизат във почивка.

Късно нощес Народното събрание приключи съвещанието си по предложение на заместник-председателя на Народното събрание Никола Минчев. Аргументът му беше „ предвид на напредналото време за следващ пленарен ден “. Двете последни точки в програмата на съвещанието остават за идната пленарна сесия, изясни Минчев.

В петък недоспалите народни представители започнаха работа от 13 часа и продължиха дебатите до след среднощ. Така беше признат голям пакет от промени в Наказателния кодекс, който засягаше най-различни закононарушения – трафик на хора, пияно шофиране, хомофобия, свирепост против животните и така нататък Последва изборът на новия ръководител на Сметната палата; бяха отхвърлени, след доста дрязги и гневна опозиция от Движение за права и свободи, извънредно противоречиви промени в Закона за горите, стартирани от придвижването.

След 12 часа през нощта, когато беше определен новият шеф на здравната каса, занапред предстоеше да се организира чуване на финансовия министър Асен Василев и на шефа на ДАНС Пламен Тончев. То засягаше последствията от отнемането на концесията на пристанище Росенец, която се държеше от съветската енергийна компания „ Лукойл “. Депутатите обаче бяха изгубили интерес към протяжните съвещания, а тематиката обещаваше тъкмо такова. По предложение на зам.-председателя на Народното събрание Никола Минчев, болшинството реши да се отсрочи чуването и Народното събрание да се разпусне за почивка.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР