След ареста няма да подкрепим правителство, в което премиер е

...
След ареста няма да подкрепим правителство, в което премиер е
Коментари Харесай

Борисов: Нека стои докрай Петков, да се срине! Няма по-лошо от тъп и упорит човек

„ След ареста няма да подкрепим държавно управление, в което министър председател е Кирил Петков. Това е решение на Изпълнителната комисия, не мое. Нека стои още Киро. Те би трябвало да се срутен до дъно. “ това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Добрич. На място и някогашните министри и сегашни депутати от партията Деница Сачева, Даниел Митов и Томислав Дончев.

„ Ние единствено благодарихме на съда, че се придържа към закона. Тук няма никакво значение дали щяха да отсъдят в наша, или непозната изгода. “, изясни Борисов.

„ Има значение за партията да си направи проверка. Да си създадем равносметка къде сме бъркали. И хубавото, и неприятното, когато партията има водач се написа на него. “, акцентира той.

„ Ние също правихме огромни нелепости, само че по тази причина в този момент сме добра партия, тъй като хора с опит са в една зала. Няма никакъв недостатък в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и твърдоглав човек. “, безапелационен беше той.

„ Вчера слушах какво приказват на учредяването на новата политическа партия. Асен Василев бил поставил ботуши и прочиствал. За една година една плочка не са поставили. Какво изриват?. Една плочка не са сложили “ разясни някогашният министър председател.

„ В момента е рекет. И не го споделям аз, а хора от трибуната, от обединението. Политически рекет. В същото време рекетът се прави от мафията. А коя е мафията, щом се упреква в рекет държавното управление? “, разяснява Борисов и още веднъж се върна на учредяването на Политическа партия.

„ Когато една партия се учредява с една такава песен… Най-хубавото в този текст е – „ повече няма да се забележим “. Ако на нашето мероприятие пуснем сходна, ще ни разсипят “, безапелационен беше той. Борисов акцентира, че текстът на тази ария би трябвало да бъде преведен и разпечатен, с цел да се срещнат хората какви нелепости се пеят в него.

„ Това, което министър Генчовска сподели, във всяка друга обстановка, на всички места по света ще провокира рухване на държавното управление – двойна външна политика. Скандализирани сме от изказването й през вчерашния ден “, разяснява Бойко Борисов.

Той напомни думите на външния министър и ръководителя на Смесената историческа комисия, които са декларирали, че няма никакъв прогрес. В същото време Петков твърди тъкмо противоположното – голям прогрес. На него не му е за пръв път да лъже, добави Борисов.

„ Слушайте деликатно президента Радев. Нашата огромна неточност е, че го подценихме. Той е доста интелигентен и принципен. Затова ние си изядохме шамарите и аз имам виновност “, изясни някогашният министър председател.

„ Ако господин Каримански няма нужните качества и не е честен, както споделят Кирил Петков и Асен Василев, той не би трябвало да е началник и на бюджетната комисия “, изясни Борисов.

„ Вече и не покриваме критериите за еврозоната. Как ще одобряват актуализация на бюджета? Финансовите пазари демонстрираха, че нямат никакво доверие в България. И в един миг влезем в ръководството, с кои пари ще управляваме?, разяснява още водачът на ГЕРБ.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР