След Апартаментгейт идва ли Магистралагейт? - това попита председателят на

...
След Апартаментгейт идва ли Магистралагейт? - това попита председателят на
Коментари Харесай

БСП: След Апартаментгейт идва ли Магистралагейт?

След „ Апартаментгейт ” идва ли „ Магистралагейт ”? - това попита ръководителят на предизборния щаб на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски по време на конференция на „ Позитано 20 ”.
 Европейски Съюз ревизира по какъв начин харчим парите за пътища
Той осведоми, че Европейската счете палата стартира инспекция на българските пътища и автомагистрали.

По думите му на прага на Европейските избори ГЕРБ получава нов европейски пестник.

Свиленски подчертава, че от 2017 година Българска социалистическа партия е внесла сигнали в българската прокуратура за подозрения при разходване на средствата за българските автомагистрали, както и за качеството на издигнатите пътища:

„ От 2017г. до през днешния ден сме внесли 3 писма до АПИ с искане за инспекция на българските пътища. Бяхме им показали 46 точки, 46 места, които съгласно експерти са рискови и основават заплаха за българските жители, пътуващи по тези пътища ”.

Свиленски изясни, че в отговор на тези искове, от Българска социалистическа партия за следващ път са получили писмо от АПИ, с което се изяснява, че би трябвало да изчакат още няколко седмици, с цел да получат подпомагане по тази инспекция:

„ Само че Европейската счете палата няма да ги чака. Европейската счете палата взема това решение и инспекция ще има. Колкото и да се пробват да скрият кражбите от българските пътища, те ще станат очевидни. Българското общество ще разбере за какво пътищата на българина са некачествени и скъпи, а жилищата на ръководещите – евтини ”.

По време на конференцията Свиленски засегна и казуса за потреблението на държавен запас при водене на предизборна акция:

„ В качеството му на министър-председател и на ръководител на предизборния щаб на огромната коалиция, господин Борисов не стопира да употребява държавен запас за водене на предизборна акция. Той би трябвало да се отдръпна от поста министър-председател до европейските избори, да излезе в отпуск ”

Българска социалистическа партия ще внесат сигнал до ЦИК и Съвет за електронни медии, с цел да вземат съответните институции отношение по този въпрос:

„ До ЦИК – за това, че господин Борисов е в спор на ползи, а до Съвет за електронни медии – за това, че българските медии отразяват неговите визити, които на процедура са предизборна акция ”
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР