След анализ на най-новите постъпления от федерални данъци, оценката ни

...
След анализ на най-новите постъпления от федерални данъци, оценката ни
Коментари Харесай

Джанет Йелън: САЩ може да се окажат в дефолт след 1 юни, ако таванът на дълга не се повиши

След разбор на най-новите приходи от федерални налози, оценката ни е, че няма да можем да продължим да изпълняваме всички задължения на държавното управление след 1 юни, в случай че Конгресът не увеличи или не отстрани тавана на дълга преди този момент, съобщи финансовият министър на Съединени американски щати.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи, че чака да е в положение да изплати всички отговорности на държавното управление на Съединени американски щати единствено до 1 юни, в случай че не бъде нараснал таванът на федералния дълг, с което ускори в допълнение ожесточената фискална борба сред републиканците и демократите в Конгреса и Белия дом, съобщи Ройтерс.

В писмо до Конгреса финансовият министър Джанет Йелън съобщи през вчерашния ден, че министерството надали ще успее да покрие всички държавни отговорности до " началото на юни ", каквато беше предходната прогноза.  Тя предизвести, че Съединени американски щати може да се окажат в дефолт още от 1 юни, в случай че не бъде реализирано съглашение сред републиканците и демократите за повишение на тавана на дълга, закрепен на към 31 трилиона $, показва Франс прес.

След като на 19 януари бе доближат таванът на заемите от 31,4 трлн. $, Йелън съобщи пред Конгреса, че министерството на финансите ще продължи заплащанията по дълга, федералните компенсации и ще прави и други разноски най-малко до 5 юни, като употребява паричните приходи и изключителни ограничения за ръководство на паричните средства.

След разбор на най-новите приходи от федерални налози, оценката ни е, че няма да можем да продължим да изпълняваме всички задължения на държавното управление след 1 юни, в случай че Конгресът не увеличи или не отстрани тавана на дълга преди този момент, се споделя в вчерашното писмо на Йелън.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР