След 6 месеца в усамотение бившата канцлерка Ангела Меркел тази

...
След 6 месеца в усамотение бившата канцлерка Ангела Меркел тази
Коментари Харесай

Меркел днес с първо интервю след 6 месеца

След 6 месеца в уединение някогашната канцлерка Ангела Меркел довечера за първи път ще даде изявление и ще отговори на въпросите с какво счита да се занимава отсега нататък и по какъв начин преценя сегашната обстановка.

67-годишната някогашна канцлерка ще разяснява и нападението на Русия над Украйна и връзките си с Путин, до момента в който бе на власт.

Докато управляваше, Меркел държеше разговорът с Москва да не бъде преустановяван никога. Само по този начин можем да решаваме рецесиите, артументираше се тя.

След нападението на Русия през февруари тя резервира безмълвие с месеци и изрази мнението си едвам в първото си обществено появяване преди седмица, наричайки войната „ безчовечие “.

Не е загадка, че връзките сред Путин и Меркел бяха ледени. Меркел в никакъв случай не се е оставяла да бъде заблудена от Путин, смяташе го за деспот и беше уверена, че множеството неща, които дава обещание, са неистина. Той пък не се поколеба да я унижи обществено, когато по време на нейна аудиенция в Кремъл пусна кучето си преднамерено край нея, знаейки, че Меркел изпитва смут от кучета.

Заради зависимостта на Германия от съветските енергийни източници обаче тя направи прекалено много взаимни отстъпки с Русия, за което в този момент е подложена на критика и от Украйна, и в Германия. Построяването на „ Северен поток 2 “ и изказванието, че това е единствено стопански план, в този момент се считат за най-голямата й неточност.

През последните шест месеца Меркел е обмисляла с какво да се занимава в бъдеще. Отхвърлила е няколко предложения да преподава в университети. По информация на хора от обкръжението й си е почивала в къщата в Бранденбург, разхождала се е и е слушала книги онлайн – най-вече класики на Шекспир.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР