След 6-годишно прекъсване Силистра отново ще е домакин на Международния

...
След 6-годишно прекъсване Силистра отново ще е домакин на Международния
Коментари Харесай

Силистра приема пламтящия факел на Пробега на мира

След 6-годишно спиране Силистра още веднъж ще е хазаин на Международния пробег на мира, оповестяват от локалната община. От Общината приканват силистренци да се включат в самодейността по посрещането на факела – знак на интернационалната щафета. 

Събитието ще се организира на 9 юли, събота, в 17:30 часа, на площад „ Албена “. На 11 юли кметът на общината доктор Юлиян Найденов ще се срещне с българския и румънския тимове бегачи за предаване на Факела на мира, който ще продължи щафетата в Румъния.

Пробегът на мира е интернационална щафета, символизираща всеобщия блян на човечеството към по-мирен свят. Той е най-мащабната и най-продължителна всеобща демонстрация, отдадена на мира, която продължава към този момент 35 години, сплотява хора от разнообразни народи и религии и обгръща над 150 страни от всички континенти. Основател е радетелят за мир Шри Чинмой, като негови почитатели са били едни от най-влиятелните хора на планетата – Майка Тереза, Нелсън Мандела, Принцеса Даяна.

Хора от хиляди обитаеми места по маршрута на щафетата – деца и възрастни, елементарни жители и международни водачи – се причисляват към участниците в Пробега, изминавайки с факела няколко крачки или няколко километра. Всеки влага своите фантазии и очаквания в една обща вълна на другарство и доброжелателност.

През годините Факелът на мира минава през доста градове, където с присъединяване на локалните управляващи, неправителствени организации и жители се провежда тържествено посрещане на Факела на мира и тима от бегачи. Посланията на Пробега на мира свързват 10 страни по поречието на река Дунав, а от 2 до 11 юли маршрутът минава през повече от 35 обитаеми места в България, като финален е град Силистра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР