След 31 януари ще се коментира отварянето на заведенията. Вариант

...
След 31 януари ще се коментира отварянето на заведенията. Вариант
Коментари Харесай

Ето как ще работят заведенията след 31 януари

След 31 януари ще се разяснява отварянето на заведенията. Вариант за работа е на 50% от потенциала, с предварителна резервация, само че не всички заведения го разрешават, както и наложителното метър и половина разстояние сред масите и цялостна стерилизация. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред Българска национална телевизия. Тя бе безапелационна, че възможното отваряне се отнася за заведенията за хранене, само че не и за нощните заведения. За тях нищо не е обсъждано.

Здравните управляващи записаха редица нарушавания през последните дни. Обществена загадка беше, че има заведения, които работят макар заповедта на министъра на опазването на здравето. " Всички извършители, които нарушават административните правила и наредбите, които са предписани от здравните управляващи, ще бъдат глобени по открития ред. Аз съм срещу тези нарушавания и съм безапелационна, че това е леке за целия отрасъл ", съобщи министър Николова.

Тенденциите демонстрират, че равнищата на безработица в бранш " Туризъм " са 6,7%. Има растеж на безработицата като най-засегнати са в бранш хотелиерство, сподели министърът.

Туристите от ден на ден търсят самостоятелните резервации и дребните места за настаняване. Николова изясни, че в зимният сезон хората демонстрират интерес към дребните хотели, към дребните места за настаняване, които са заети на 100%. Сериозна претовареност се регистрира и в СПА курортите. По отношение на зимния сезон резервациите са сред 35 и 40%.

При хотелиерството и ресторантьорството най-успешната мярка е 60/40, която е трансформирана в 80/20 за бранша, заяви министъра. Правителството е дало ясно поръчка за удължаването на тази мярка до 31 март. " Тази мярка е избавила от банкрут повече от 70% от сектора. По нея са избавени над 28-30 работни места ", сподели още тя. Изплатени са над милиард и 200 милиона, от които към 720 милиона са достигнали директно до бизнеса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР