След 30 години пълно потапяне в процеса по създаване на

...
След 30 години пълно потапяне в процеса по създаване на
Коментари Харесай

5 филма на Гийермо дел Торо, които да гледаме

След 30 години цялостно потапяне в процеса по основаване на филми, всеки режисьор е в положение да стъпи изкривено, да се изтърка и да се трансформира в факсимиле. Това обаче не важи за Гийермо дел Торо. От неговия дебют – пълнометражния „ Кронос “ през 1993 година до „ Улицата на кошмарите “, който следва да излезе на 21 януари, той няма слаб филм. Майсторът на мрачните приказки като че ли е усвоил до съвършенство онази житейска мъдрост към която всички се стремим - най-хубавата премия е удоволствието от самата работа. Когато човек се забавлява, той твори с лекост, а триумфът го следва по петите.

Разбира се, някои негови филми са безспорни шедьоври за всички времена, до момента в който други са просто странни и занимателни игри с въображението, които ни водят в баснословен свят. Представяме ви няколко заглавия, с които да загреете преди " Улицата на кошмарите ". 

„ Формата на водата “

Ако погледнем незадълбочено сюжета, има действителната опция да ни се стори необикновен и блудкав, тогава на мястото на разказвача сяда Гийермо дел Торо, с цел да ни подсети, че светът е единствено мотив за въображение. Мекота и деликатност се преплитат с причудливост, мощ и храброст. Дел Торо прочиства съзнанието на героите от всяко ограничаващо поверие и ни ги показва с цялото им обаяние и необременен взор към света. 

„ Формата на водата “ е филм, който мъчно се побира в рамки, тъй като не оставя прашно кътче в жанровете. В него всеки може да открие по нещо, което да го развълнува. Категориите романтика и фантастика му отесняват, тъй като в него има мюзикъл, шпионски трилър и даже филм ноар. А ние ценим красиво разказаните приказки, които ни връщат вярата, че да си мечтател в днешно време в действителност е изключително скъпо качество.



" Лабиринтът на фавна “

Смелото сравнение на действителни и нереални светове е в основата на богатата фикция на Гийермо дел Торо. Всеки път, когато гледаме " Лабиринтът на фавна “ откриваме по нещо ново. Макар да не завоюва премията за най-хубав чуждоезичен филм, шедьовърът  е красиво втурване във фантастичeн свят. А колкото и драматичен да е той, в последна сметка не можем да отречем, че мнозина от нас копнеят да се завръщат в тази мрачна приказка още веднъж и още веднъж. 



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР