След 22-годишно прекъсване се възстановява фериботната връзка между Кипър и

...
След 22-годишно прекъсване се възстановява фериботната връзка между Кипър и
Коментари Харесай

Възстановява се фериботната връзка между Кипър и Гърция

След 22-годишно спиране се възвръща фериботната връзка сред Кипър и Гърция. Очаква се през летния сезон новият морски маршрут да притегли на острова туристи от Гърция и Европа.

Първият транспортен съд по новата морска линия ще отплава от кипърския град Лимасол за Пирея (Гърция) на 19 юни, а последното пътешестване за сезона е на 16 септември от гръцкото пристанище до острова. Това заяви заместник-министърът на корабоплаването на Кипър Василис Димитриадис през днешния ден, обявявайки резултатите от извършения открит европейски търг за избор на транспортьор по морската пътническа връзка сред двете страни.

Кипър субсидира фериботната линия с 5,5 млн. евро годишно.

Ще бъдат осъществени 22 двупосочни плавания. Капацитетът на кораба е до 400 пасажери и повече от 100 транспортни средства. Цената зависи от вида на определената каюта, като варира от 40 евро до 80 евро с включени пристанищни такси за еднопосочно пътешестване.

Фериботът основава нова опция за транспортна връзка сред Кипър и Европа и понижава изолацията на островната страна. Според кипърските управляващи новата морска линия ще даде подтик на туризма и развиването на цялото Източно Средиземноморие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР