След 2 седмици Петър Хубчев ще поеме треньорския пост в

...
След 2 седмици Петър Хубчев ще поеме треньорския пост в
Коментари Харесай

Хубчев изкачи националите до 48-о място

След 2 седмици Петър Хубчев ще поеме треньорския пост в Левски. Известният футболен познавач идва на Герена след 2,7 години отпред на националния отбор на България. Равносметката от работата на Петър Хубчев и неговия щаб отпред на първия отбор може да бъде оценена единствено като позитивна. През интервала в който Хубчев води националите те излетяха от 85-о място до 48-о в международната класация. Хубчев пое тима на 1 октомври 2016-а тъкмо преди международните квалификации с Франция и Швеция, и разумно загуби, тъй като не бе правил той тима, а неговия предходник Ивайло Петев. Въпреки това тимът нито за момент не е изповядвал предпазен жанр на игра, както разяснява това неотдавна новия треньор на националите Красимир Балъков, а в противен случай. В формалните квалификации за международно, лига на нациите и европейско тимът реализира 6 победи, 5 равенства и 6 загуби с голова разлика 20:23, като 7 от позволените голове бяха в първите два мача с Франция и Швеция, когато пое отбора.

В другарските срещи с Босна и Херцеговина, Саудитска арабия (участник на СП 2018) и Казахстан реализираха 2 победи и 1 загуба, а головата разлика е 3-2. Като хазаин първия ни отбор бе надвит единствено от Франция (0:1) и то няколко преди петлите да станат международни първенци на мондиала в Русия. Победата над шведите в София с 3:2 пък постави завършек на 50-тодишната серия без триумф над скандинавците. На Мондиал 2018-а по-късно " тре кронур " доближиха до четвъртфиналите, където изгубиха от Англия с 0:2. Не са за подценяване и триумфите над Словения като посетител и Норвегия в София.

В лигата на нациите Хубчев и щаба му водеха тим, които струваше едвам 19 млн. евро, против Словения - 135 млн. евро, Норвегия - 93 млн. евро, Кипър - 17 млн. евро. Там националите приключиха втори, което в този момент ни дава 90% да играем бараж за Европейското 2020. Хубчев нолижи в отбора младите Минчев и Антов, а също по този начин даде и опция за изява на Кирил Десподов, който тази година ЦСКА-София продаде за 2 млн. евро на Каляри. Дисциплината в тима също беше на високо равнище, за което приказва и обстоятелството, че в нито един от мачовете нямаме изпъден футболист.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР