След 100 години нещо невероятно се случва в Париж. Жителите

...
След 100 години нещо невероятно се случва в Париж. Жителите
Коментари Харесай

След 100 години! Париж смая света, става нещо невероятно

След 100 години нещо необикновено се случва в Париж. Жителите на френската столица и туристите ще могат да плуват в река Сена още веднъж от 2025 година за първи път от повече от век, заяви кметът Ан Идалго, съобщи Българска телеграфна агенция.

Идалго назова трите места, които ще бъдат отворени за обществеността, водния център, който към този момент отчасти се употребява, както и още две централни места за плуване, близо до Айфеловата кула. Зоните за плуване ще бъдат маркирани с шамандури и налични посредством пристан. Ще бъдат обезпечени съблекални и душове, оповестиха от градските управляващи.
-->
Възможността още веднъж да плуват в Сена е отдавнашно предпочитание на жителите на града.

Плуването в реката е публично неразрешено през 1923 година заради неприятното качество на водата, само че към момента се практикува до началото на 60-те години на предишния век.

Сега планът получи подтик от Олимпийските игри през 2024 година, които ще се проведат в Париж. Някои от надпреварите по плуване ще се проведат в Сена.

В момента се поставят огромни старания за възстановяване на качеството на водата. Градът твърди, че към този момент е вложил до 1,4 милиарда евро, с цел да направи Сена по-чиста за по-голямата част от Париж.

" Това е отдавнашна фантазия и тя е на път най-сетне да се трансформира в действителност ", разгласи френската столица. " Безопасното къпане в Сена ще бъде допустимо. "

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР