* Слави Трифонов запали фитила, който избухна в атомна бомба*

...
* Слави Трифонов запали фитила, който избухна в атомна бомба*
Коментари Харесай

Петков загуби усмивката, властта - без мнозинство

* Слави Трифонов възпламени фитила, който избухна в атомна бомба * Денят Х за кабинета е приемането на бюджета
Ако ви звъни чужд номер, не вдигайте. Кирил Петков си търси министри. Старият анекдот, роден още със съставянето на кабинета в края на предходната година, още веднъж се завъртя в сряда, когато Слави Трифонов хвърли бомбата, преобърнала всичко в страната. Лидерът на " ИТН " извади Има Такъв Народ от обединението, а министрите - от кабинета. Нарече четворния съюз мъка, заяви, че страната ни има втори външен министър - премиерския консултант Весела Чернева и разкри, че в страната към този момент няма пари. Изхарчени са. Само през декември за 9 дни кабинетът прахосал 9 милиарда. 

Слави отвори кутията на Пандора

На фона на апокалиптични картини от злокобен пожар и цунами, под мотото: " Някои неща не могат да бъдат спрени. Ние няма да спрем до тук ", водачът на „ ИТН ” пусна особено видео във Facebook, с което разгласи, че поставя завършек на обединението и на мъката. За броени часове в сряда запаленият от него фитил гръмна в атомна бомба. Кирил Петков стремително даде конференция, на която с искра в погледа приватизира битката с корупцията. Обяви, че всеки който не е с него, е мафия. И заплаши, че ще назначи МВР-шефа Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ, с цел да  я излови. Накрая стовари тежко обвиняване върху Има Такъв Народ - министрите напускали властта, тъй като Гроздан Караджов не получил 3 милиарда лева, с цел да заплати на " гербаджийските " строителни компании по автомагистралите. 

Очаквано, хвърленото с лека ръка тежко леке върху Има Такъв Народ взриви партията на Трифонов 

Не аз желая пари, сумата е гласувана от националното заседание, скочи Караджов. И разкри по какъв начин при първите митинги Асен Василев му казал да стартира заплащания, а при актуализацията на бюджета парите на ведомството ще бъдат възобновени. А след това ги пропуснал в новите планове.

В четвъртък районният министър хвърли оставка и извади стенограмата на Министерски съвет, която разкри, че в никакъв случай не е поставял условия за отпущането на средствата. Нещо повече - той и Тошко Йорданов осветлиха фамилния метод в ръководството на страната. Петков обществено се допитвал по татко си, който бил еколог, от къде да минава автомагистрала " Струма ". Овластеният родител даже се появил на държавно съвещание.

А външният министър Теодора Генчовска заяви, че в министерството й се пазят паметни мемоари с гриф " Поверително " от срещите на Кирил Петков с непознати дипломати. С тях министър председателят обсъждал по какъв начин ветото на България за Северна Македония да бъде заобиколено.

Разкритието трансформира визитата на еврокомисаря по Оливер Вархеи в индулгенция, а Петков обяви на брифинга си с него, че има 3 условия за повдигане на ветото. Ужасен, комисар Вархеи съобщи: " Тъй като още веднъж и още веднъж се връщам, значи че към момента няма решение, което доста ни фрустрира. ".

Усмивките на Петков и Василев угаснаха

Само за 6 месеца Кирил Петков и Асен Василев се трансфораха от най-усмихнатите хора в страната, в най-мрачните управленци. Втори кабинет на Петков - в никакъв случай, отсече Има Такъв Народ. Останалите трима министри на партията - Теодора Генчовска, Радостин Василев и Александър Николов, подават оставките си в петък сутринта, дружно със зам.-министрите на партията. Това държавно управление завършва, отсече Тошко Йорданов. 

Нови министри в това държавно управление няма да подкрепим, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. И добави: Следващата стъпка е оставка на кабинета.Няма да ги подкрепим, избор на съмнение няма да внасяме - да се " овъргалят до дъно ", предостатъчно потри ръце ГЕРБ. Нови избори, разгласи " Възраждане. 

Обратното преброяване на кабинета стартира

Сценариите какво следва заваляха един след различен, кой от той по-абсурден. От кабинета излиза Слави Трифонов, министрите ще си остават, опита се да вбие чеп в Има Такъв Народ Борислав Сандов. ГЕРБ и Движение за права и свободи ще оказват помощ на Кирил Петков, като не влязат в зала и ремонтът на кабинета мине единствено с 62 гласа, разгласи доцент Наталия Киселова.

Нова бомба хвърли в четвъртък зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева, която разгласи, че в случай че Има Такъв Народ получи мандат за кабинет, ще се опита да направи държавно управление на малцинството. Оптимистите в Народното събрание видяха в думите й знак за нова необятна коалиция и експертен кабинет, който да преведе страната през предстоящата продоволствена и енергийна рецесия. Песимистите заложиха на хипотезата, че новият тим на Трифонов няма да получи 121 гласа в Народно събрание, само че ще бъде признат от президента Румен Радев като длъжностен кабинет със същата задания.

Денят Х - приемането на бюджета

Каквото и да се случи, едно е ясно смяната не продължава по метода, по който си я представяха Кирил Петков и Асен Василев - с разграничителни линии, лепене на етикети, черни описи, самодостатъчност и надменност. Войната и обидите в четворната коалиция вършат невероятно оцеляването й. Последното тестване е бюджетът. Той би трябвало да бъде признат до 28 юни, в случай че властта съществено желае да вдигне пенсиите от 1 юли и да обезпечи някаква поддръжка за бизнеса и хората. От четвъртък в Народното събрание се приказва единствено едно - Денят Х на оставката е точно 28 юни. След него стартира смяната на смяната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР