Слави Трифонов вече е взел категорично решение да бойкотира опитите

...
Слави Трифонов вече е взел категорично решение да бойкотира опитите
Коментари Харесай

Версия: Слави Трифонов връща мандата, иска предсрочни избори

Слави Трифонов към този момент е взел изрично решение да бойкотира опитите да се сформира държавно управление от новия парламент, оповестява " Марица ".

Като втора мощ на последния избор " ИТН " ще получи мандат от президента Румен Радев за съставяне на кабинет, в случай че спечелилият ГЕРБ не успее да го направи. Партията на шоумена обаче към този момент е поела курс към предварителни избори, които се надява да завоюва. Затова Трифонов ще върне незабавно назад мандата. Президентът ще го предложи на още една партия по негов избор, само че на процедура опитът е жертван. Това значи, че още преди клетвата на новите депутати сигурно се върви към длъжностен кабинет и още един парламентарен избор, който може да съвпадне с президентските избори.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи опит да избегне този сюжет, като още в изборната нощ предложи да се сформира експертен кабинет, който да изведе страната от коронавирус пандемията най-малко до декември. Идеята му обаче не срещна никаква поддръжка от другите пет партии в новото Народно заседание. Първи от ИТН на Слави Трифонов заявиха, че е изключено да влизат в някакви сделки с Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи. Същото направиха и другите протестни обединения - " Демократична България " и " Изправи се!Мутри вън ". " Българска социалистическа партия няма да поддържат никакво държавно управление, препоръчано от ГЕРБ - с или без Борисов, с специалисти или с политици, съобщи през вчерашния ден и водачът на социалистите Корнелия Нинова. Единствено Движение за права и свободи се въздържаха от коментар на концепцията за експертен кабинет, само че даже възможна тяхна поддръжка е извънредно незадоволителна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР