Слави Трифонов предложи сделка, за да пусне България Северна Македония

...
Слави Трифонов предложи сделка, за да пусне България Северна Македония
Коментари Харесай

Слави Трифонов предложи „сделка” за пускането на РСМ в ЕС: Без визи за САЩ и прием в Шенген веднага

Слави Трифонов предложи " договорка ", с цел да пусне България Северна Македония в Европейски Съюз - Америка да отстрани визите за българи и д астанев членове на Шенген незабавно. Ето какво още написа той на своята фейсбук страница във връзка идния на 10 януари Консултативен съвет при президента на тематиката РСМ:

" Темата за Македония, извинете - тематиката за Северна Македония, е значима за всички българи. Защото е част от националната ни история и най-важното - тъй като над 200 хиляди български воини са умрели за свободата и обединяването на тази земя.

Тъй като и аз съм българин и е значимо за мен, ще споделя моето мнение.

Ходил съм веднъж в Македония.

В Скопие, против българското посолство, имаше огромен надпис, написан със спрей. Надписът гласеше: " Бугари, мрете! "

Стоях против този надпис половин час. Гледах го и си мислех - за какво, бе хора, какво сме ви създали, с цел да изпитвате такава ненавист?

По чисто исторически и прочувствени аргументи не би трябвало ли да е противоположното? Нали стотици хиляди от вас имат български паспорти?

За да вземете български паспорт, би трябвало да докажете българските си корени. Значи, вие, дето имате български паспорти в Македония, извинете - в Северна Македония, желаете самите вие да сте мъртви. Защото сте българи. По паспорт. И по ваше предпочитание.

В учебниците ви по история написа, че българите са фашисти. Значи, самите вие сте фашисти.

Разбира се, доста мога да приказвам по този въпрос, все с такива обстоятелства, само че в този момент времето сякаш е друго.

На 10 януари ще има Консултативен съвет при президента, тематиката е Македония, извинете - Северна Македония, тъй като македонците желаят да стават членове на Европейския съюз, а България ги блокира и всички ни натискат да ги пуснем. Въпреки всички обстоятелства, които ви изложих нагоре.

И по какъв начин да постъпим в този момент, уважаеми българи , които не се срамувате да се наречете българи и носите понятието " българин " с горделивост и достолепие в душата си?

Ще ви кажа какво мисля аз. След като американците толкоз доста желаят Северна Македония в Европейския съюз, дано жителите на България, както жителите на множеството страни в Европейския съюз, да нямат потребност от визи, с цел да отидат в Америка. Тоест ние сме пълновръстен член на Европейски Съюз и българските жители, защото са европейци, нямат потребност от визи, с цел да отидат в Америка.

И второ, още веднъж, защото сме пълновръстен член на Европейския съюз, България незабавно би трябвало да стане член на шенгенското пространство. Аман от очакване, чакални и сякаш сме европейци, но сме по-малко европейци от същинските европейци. Така че - без визи за Америка и членове на Шенген незабавно.

След като Съединени американски щати и Европейският съюз желаят от нас да бъдем лоялни сътрудници - добре, само че лоялността е в две направления . Ние ще бъдем лоялни към тях, само че дано и те да бъдат лоялни към нас. Така е почтено. И по този начин е редно.

При тези условия и в случай че македонците, извинете - северномакедонците, изпълнят нашите условия, подписани в Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Северна Македония, можем да стартираме преговорния развой за допускане на Северна Македония в Европейския съюз.

Така мисля аз, Станислав Тодоров Трифонов, жител на България ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР