Слави Трифонов коментира във социалната мрежа Facebook последния доклад на

...
Слави Трифонов коментира във социалната мрежа Facebook последния доклад на
Коментари Харесай

Слави за доклада на Репортери без граници: Срамувам се

Слави Трифонов разяснява във обществената мрежа Фейсбук последния отчет на неправителствената организация " Репортери без граници ", съгласно който България пада с 2 пункта и от 109-о място по независимост на печата през 2017 година, към този момент е на 111-а позиция, написа " Актуално.ком ".

" Днес излезе последният отчет на " Pепортери без граници ", отдаден на свободата на словото. И в него, България почтено се е сринала с две места надолу. И към този момент от 109-то сме на 111-то място. Затова гордо може да кажем, че България се подрежда на най-ниско място измежду всички страни членки на Европейския съюз. Но освен това - към този момент сме и под всички останали страни от Западните Балкани. Македония, една страна пред разпад, е преди нас. Честито! ", написа Слави Трифонов.

" Нека забележим кои други велики демокрации са преди нас. Самоа. Гана. Намибия. Нигер. Киргизстан. Мозамбик. Либия. Боливия… И си мисля: Кой го е позор от това? Ето, аз да вземем за пример, се срамя. А пък имам достойнството да работя със свободни хора и от 25 години насам да показвам свободно мнението си, без значение на каква цена. А кой различен се срами? Този, който е зависещ? Този, който се преценява? Този, който слуша? Този, който слугува…? Той срами ли се?

Срамът е доста потребно възприятие. Той е честен стожер. Но аз не желаех да чета морал. Нямам това право. Не се усещам нито наставник, нито по-специален от другите хора в общественото пространство. Но се усещам свободен. А цената на всяка една народна власт и задачата на всяка една народна власт е тъкмо тази – хората да се усещат свободни.

 

И апропо знам къде са публицистите – те са на изхода на София и броят колите на софиянците, които напущат столицата по празниците. Големи празници – няма що ", приключва коментарът на телевизионния водещ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР