Слави Трифонов диша във врата на Бойко Борисов. Това сочат

...
Слави Трифонов диша във врата на Бойко Борисов. Това сочат
Коментари Харесай

Горещи данни: Слави диша във врата на Борисов

Слави Трифонов диша във врата на Бойко Борисов. Това сочат последните данни на " Маркет линкс ". Агенцията и бТВ показаха взаимно изследване на настройките за отношението към служебния кабинет и идните избори.

Разликата сред ГЕРБ и партия " ИТН " на Слави Трифонов е 2 пункта и половина.

21% от хората, които декларирали, че ще отидат до урните, споделят, че ще поддържат ГЕРБ. От гласуващите избор за „ ИТН ” дават 17,6 на 100. Битката за второто място към днешна дата е яростна. 17,1% споделят, че ще гласоподават за Българска социалистическа партия.

„ В последните седмици „ ИТН “ (ИТН) още веднъж отсъства от обществения спор, затворена в личната си медия и това води до демобилизация на електората й “, сподели пред бТВ социологът Добромир Живков, шеф на „ Маркет Линкс “. Той чака още веднъж 6 партии да влязат в Народното събрание, като най-интересна съгласно него ще е борбата точно за второто място.

" ГЕРБ е сгънат до твърдото си ядро и малко е евентуално електоралната поддръжка да намалее до изборите ”, сподели специалистът. Според изследването в Народното събрание влиза и партия " Изправи се! Мутри вън " с резултат от 4,2%.  Социолозите са измервали доверието към Вътрешна македонска революционна организация и ВОЛЯ – НФСБ настрана – както се явиха на предишните избори. Механичното събиране на резултатите им демонстрира, че са на входа на Народното събрание с 4 на 100 доверие, като запазването му зависи от акцията.

" Сумарният общ брой на патриотичната нова групировка също има някакъв капацитет. Не постоянно математическият общ брой се оправдава ", означи Живков.

" Възможно е и повече българи да отидат до урните на 11 юли, когато ще се проведат предварителните парламентарни избори ", сподели Живков и заяви, че съгласно изследването 63% от жителите са подготвени да гласоподават.

„ Маркет Линкс “ регистрира висока поддръжка за служебното държавно управление. По думите на Живков това е обикновено, тъй като постоянно изпълнителната власт стартира със мощно доверие при започване на мандата си.

 „ Над 50% от българите утвърждават формата на служебния кабинет, приемат  го като добре уравновесен от партийна позиция. Приемат го като метод и средство да се върви към предварителни парламентарни избори “, изясни социологът.

„ По-принцип новата изпълнителна власт се употребява с по-висок рейтинг на самия старт на своята активност. Тук контрастът се усилва от това, че предходното ръководство беше стигнало доста ниски равнища. Надеждите на българските жители се насочват към идващите избори “, уточни Живков. 

Кадровата политика на служебното държавно управление също получава утвърждение от над половината българи, демонстрира изследването на „ Маркет Линкс “. Това е част от настройката за смяна и търсене на ново решение на проблемите, изясни Добромир Живков.

63% са заявили, че ще гласоподават на идните парламентарни избори, това може би ще ни докара до по-висока изборна интензивност, добави той. „ Около 80% от българите са заявили, че ще останат в обитаемоте си места към датата на изборите. За тях процесът на гласоподаване ще бъде обичаен “, означи Живков.

„ Много ясно се обрисува настоящото разделяне в обществото. Имаме ного сериозна партизация. Имаме над 20% поддръжка за ГЕРБ и тяхната коалиция със Съюз на демократичните сили. Докато на противоположния полюс са към 60% от българите. Това се отразява и в разнообразни въпроси, които мерим “, изясни Добромир Живков. По думите му 56% утвърждават измененията в изборното законодателство и машинния избор.

Проучването е осъществено взаимно от bTV и „ Маркет Линкс “, извършено измежду 1067 лица над 18 година в страната в интервала 19 – 27 май 2021-ва година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР