Слънчевата енергия става все по популярна и разпространена по света.

...
Слънчевата енергия става все по популярна и разпространена по света.
Коментари Харесай

Японци подобриха рекорда за ефективност на соларни панели

Слънчевата сила става все по известна и публикувана по света. Най-големите слънчеви паркове са в Азия – в Китай и Индия. В Съединени американски щати също се появяват от ден на ден слънчеви мощности.

Всъщност напоследък слънчевата сила измести като енергиен източник един от най-древните енергийни запаси – въглищата. Вече повече хора по света са заети да създават сила от слънцето в сравнение с във въглищната промишленост.

Причината за тази бърза смяна е падащата цена на слънчевата сила. Този тренд ще продължи и в бъдеще, тъй като успеваемостта на слънчевите панели продължава да се усилва.

От Япония пристигна информация, че екип на компанията Канеко е подобрил международният връх за успеваемост на всеобщо създавани слънчеви панели, който в този момент е 26.6% преработка.

Подобряването на успеваемостта на преобразяване на слънчевата светлина в електрическа енергия посредством силиконови слънчеви устройства отваря още по-широко пътя към бъдеще учредено на възобновими енергийни източници, оповестяват от Канеко.

Методът на японската компания се основава на разнороден тънкослоен силиконов филм, полаган вътре във фотоволтаичните кафези. Това, дружно с други въведени от компанията нововъведения, разрешава събирането на по-голям брой фотони, което води до възстановяване успеваемостта на панела.

Иновацията повишаваща успеваемостта ще докара до ново намаление на цените на слънчевите панели. Подобрения в процеса на произвеждане ще ускори тази наклонност. Очаква се през тази и през идната година настоящите в света слънчеви мощности да се удвоят.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР