Слънчев бряг. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе в Слънчев

...
Слънчев бряг. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе в Слънчев
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова разговаря в Слънчев бряг с министъра на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина

Слънчев бряг. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира в Слънчев бряг работна среща с Мирко Шарович, министър на външната търговия и икономическите връзки на Босна и Херцеговина. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Разговорът се състоя в границите на извършената в курорта Международна конференция за устойчиви вложения в туризма с присъединяване на представители от над 20 страни. Министър Шарович поздрави българския си сътрудник за самодейността, която дава нови благоприятни условия за партньорство.
Министър Ангелкова благодари за наличието на делегацията от Босна и Херцеговина и посочи, че форумът цели да разкрие значимостта на района на туристическата карта и за привличането на повече вложения в бранша. Трябва да работим още по-активно, с цел да създадем тази част на Европа по-атрактивна за бизнес планове. За туристи от трети и далечни пазари като Китай, Япония, Индия, Съединени американски щати можем дружно да бъдем още по-интересни и търсени като дестинация. Ние взаимно се познаваме, само че ни трябват общи старания, с цел да се разпространяваме взаимно, уточни министър Ангелкова.
Министър Шарович благодари за гостоприемството и заяви, че е бил в България няколко пъти, в това число по време на председателството на страната на Съвета на Европейски Съюз. Той приветства концепцията по-активно да се промотират Балканите пред китайските туристи. Министър Ангелкова получи покана да посети Сараево. Двамата събеседници показаха мнението, че подписването на меморандум сред страните им в туризма ще очертае съответни стъпки както за разпространение на опциите за туризъм сред двете страни, по този начин и с общ артикул пред туристите от далечни пазари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР