Слагайте ушанките и най-дебелите си палта. В сряда ще е

...
Слагайте ушанките и най-дебелите си палта. В сряда ще е
Коментари Харесай

Слагайте ушанките. Кучешки студ и още нещо

Слагайте ушанките и най-дебелите си палта. В сряда ще е кучешки мраз.

Жълт код за ниски температури е разгласен в 25 области на България, сочи картата на рисковите феномени на Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
-->
Отрицателни ще останат оптималните температури областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, област София, Стара Загора, Търговище и Шумен.

Няма предизвестие за рискови феномени единствено за общините Хасково, Кърджали и Ямбол.

И това няма да е всичко. Национален институт по метеорология и хидрология предизвести и за мощно морско неспокойствие. По северното черноморие вълнението ще е към 4 бала, а на юг до 5 бала. Ще духа и мощен северен вятър с пориви до 17-20 m/s (7-8 по Бофорт).

През нощта от север-североизток облачността ще се усилва и над по-голямата част от страната ще е забележителна. На обособени места, основно в източната половина от страната, ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от северсеверозапад, оповестяват от Българска академия на науките.

Минималните температури ще се намалят още и ще са най-вече сред минус 9° и минус 4°, в София - към минус 7°. Утре ще се задържи най-вече облачно и тук-там в Североизточна, Централна Северна България и планинските региони ще превали сняг. По-значителни разкъсвания на облачността до най-вече слънчево ще има в Югозападна България. Ще духа до сдържан, в Източна България краткотрайно мощен вятър от север-североизток.

Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са сред минус 1° и 4°, в София - към минус 1°. По-ниски, до минус 4°, ще са в Североизточна България. Атмосферното налягане е доста по-високо от междинното за месеца - ще продължи да се покачва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР