Слагат ги под карантина две седмициДвамата български граждани, заявили, че

...
Слагат ги под карантина две седмициДвамата български граждани, заявили, че
Коментари Харесай

Спартанът довете двамата от Ухан

Слагат ги под карантина две седмици
Двамата български жители, декларирали, че желаят да изоставен китайския град Ухан по отношение на разпространяването на новия коронaвирус, дойдоха от Франция в България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Те кацнаха на Летище София на борда на военно-транспортния аероплан " Спартан ", съпроводени по време на полета от екип на Военно-медицинска академия. Сънародниците ни ще останат под карантина във ВМА. Те ще останат под карантира две седмици, в които ще имм бъдат направени всички проби дали са заболели от смъртоносния китайски вирус.

Днес следобяд българите дойдоха от Ухан във френския град Истър на борда на френски аероплан, с който в границите на общоевропейска интервенция от Ухан бяха изведени 251 души от разнообразни националности.

Министерството на външните работи посредством посолствата ни в Пекин и Париж, както и Генералното ни консулство в Шанхай, спомага за заминаването на българските жители от Китай и за сполучливото им идване в България. Общоевропейската интервенция по улеснение на задгранични жители, в това число и българските, да изоставен Ухан бе проведена от Франция в съдействие с управляващите на Китай.

Затова министър председателят Бойко Борисов изпрати писмо до президента на Френската република Еманюел Макрон, в което от името на българското държавно управление и от свое име изрази голяма благодарност за съдействието, което Франция оказа за извеждането на двамата български жители от град Ухан, Китай, на борда на френския аероплан.

" Българските жители ще запазят топъл спомен за решителните дейности на Франция, за проявената изключителна съпричастност и взаимност в този сложен за цялата интернационална общественост миг, в който тя оказа помощ за спасяването от ковид на жителите на десетки страни “, съобщи министър председателят Борисов в писмото си до френския президент Макрон.

Вчера българин с двойно поданство се прибра от Ухан в Германия със аероплан на немските военновъздушни сили, който изтегля над 100 индивида от огнището на ковид.

Пътниците - 102 германци, и 26 задгранични жители, ще бъдат прегледани в особено оборудван ъгъл на терминала на летището.  След това тези, които са здрави, ще бъдат превозени с рейс до военна казарма покрай Гермерсхайм, където ще бъдат затворени под карантина в продължение на две седмици.

Самолетът трябваше да спре да презареди в Хелзинки, откакто беше върнат от летищните управляващи в Москва под предлог, че летището няма потенциал да одобри самолета. Германският министър на опазването на здравето Йенс Спан съобщи, че пасажерите, които са се качили на самолета, нямат признаци на заболяване.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР