Сладкарница свидетел на историята в центъра на Истанбул затваря врати

...
Сладкарница свидетел на историята в центъра на Истанбул затваря врати
Коментари Харесай

Историческа забележителност на Истанбул спуска кепенците

Сладкарница очевидец на историята в центъра на Истанбул затваря порти поради непостижим наем, заяви турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Сладкарница " Лебон ", първата в историята на Турция, която работи към този момент 212 години, е била принудена да затвори порти, откакто притежателят на помещението на емблематичния бул. " Истиклял " нараснал наема. Досегашният наем от 42 500 турски лири (около 2300 долара) е бил вдигнат на 10 хиляди $ (185 хиляди турски лири), описа Абдуррахман Дженгиз, един от съдружниците в сладкарницата.
-->
" Тази сладкарница е първата в османската и републиканската история на страната. Бих желал марката да продължи да съществува, само че не се получи. За да се преместя на друго място, са нужни 10 милиона турски лири ", сподели още Дженгиз, добавяйки, че това също е невероятно.

По думите му в сладкарницата са вложени 10 милиона $, а след затварянето й 12-те души личен състав ще останат без работа.

Сладкарница " Лебон " е открита през 1810 година от Едуард Лебон в квартал Бейоглу. Дженгиз и съдружникът му Шакир Екинджи купуват марката през 1985 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР