Скрита скица е намерена под творбата Нощна стража на Рембранд,

...
Скрита скица е намерена под творбата Нощна стража на Рембранд,
Коментари Харесай

Откриха неизвестна творба на Рембранд, била скрита от векове

Скрита схема е открита под творбата " Нощна стража " на Рембранд, оповестиха от музея " Райксмузеум " в Амстердам.

Директорът Тако Дибитс дефинира откритието като " пробив ", представяйки ново проучване на емблематичната творба от 1642 година " Винаги сме подозирали, че Рембранд би трябвало да е направил схема върху платното, преди да се заеме с тази извънредно комплицирана комбинация, само че не бяхме разкрили доказателство, " съобщи той.

Експерти от " Райксмузеум " работят от две години и половина по плана " Операция " Нощна стража ", като употребяват разнообразни техники и компютърни технологии, с цел да съберат допустимо най-вече данни за творбата. " Това ни разрешава да погледнем като че ли през рамото на художника и да забележим по какъв начин прави първите стъпки при основаването на шедьовъра ", се споделя в известие на музея. Според Дибитс " сега сме в положение да гледаме под боите по-добре отвсякога... Открихме генезиса на " Нощна стража ". Новите технологии разрешават на специалистите от известния холандски музей да проучват " в най-малки елементи " материалите, употребявани от Рембранд.Според изследването художникът е употребявал бежова багра с високо наличие на тебешир за грубата си схема.

Междувременно от " Райксмузеум " оповестиха, че следва да бъдат поправени леки деформации, които картината " Нощна стража " е получила в горния си ляв ъгъл. Картината ще бъде свалена от дървената рамка идващия месец и сложена в нова, с цел да се изправят образували се " вълнички ". Те са се появили при преместването на творбата във краткотрайна изложба при реставрационните действия в амстердамския музей в интервала сред 2003 г.и 2013 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР