Скорошното придобиване от интернет гиганта "Алибаба" на компанията за трансграничната

...
Скорошното придобиване от интернет гиганта "Алибаба" на компанията за трансграничната
Коментари Харесай

Алибаба вече държи над половината пазар на трансгранична електронна търговия

Скорошното придобиване от интернет колоса "Алибаба " на компанията за трансграничната електронна търговия NetEase Kaola за 2 милиарда $ ще сътвори главен онлайн пазар за китайските консуматори, търсещи висококачествени задгранични артикули. Според специалисти от сектора, след договорката "Алибаба " ще има над 50% дял от пазара на трансграничната електронна търговия в страната.

Tmall Global и NetEase Kaola са първата и втора най-големи платформи за трансгранична електронна търговия в Китай, заемайки надлежно 31.7% и 24.5% от пазара през 2018 година по данни на Analysys. След придобиването, NetEase Kaola ще продължи да работи без значение под сегашната си марка, а генералният управител за импорт и експорт на платформата на "Алибаба " Tmall Алвин Лиу ще стане неин нов изпълнителен шеф. "Алибаба " и NetEase са се договорили да оставят колоса в електронната търговия, дружно сдружеството за частни финансови вложения Yunfeng Capital, зад което стои Джак Ма, да вложи към 700 милиона $ в NetEase Cloud Music. Това ще даде на "Алибаба " миноритарен дял в услугата за музикален стрийминг, а NetEase остава негов контролиращ акционер, заяви "Радио Китай ". Основана при започване на 2015 година, NetEase Kaola бързо се трансформира в водач в трансграничната електронна търговия на дребно за импорт в Китай със своите конкурентни цени и добра експертиза. Тя купува артикули непосредствено от доставчиците, преди да ги препродаде на китайските консуматори – модел, друг от този на Tmall, който нормално изисква непознатите компании да основат и ръководят своите виртуални магазини.

Цао Лей, шеф на Китайския център за проучване на електронната търговия, съобщи, че придобиването ще сътвори най-голямата трансгранична платформа за електронна търговия в страната, която ще държи повече от половината пазар, изпреварвайки съперниците си от JD и VIP International. "Приветстваме NetEase Kaola в фамилията на "Алибаба " и ценим приноса им в инкубирането на платформа за електронна търговия със мощни благоприятни условия за импорт. "Алибаба " е уверена в бъдещето на пазара за електронна търговия за импорт в Китай, който съгласно нас остава в начален етап с огромен капацитет за напредък ", съобщи изпълнителният шеф на "Алибаба " Даниел Джан. Секторът на трансграничната електронна търговия в Китай нараства през последните няколко години, защото купувачите със междинни и високи приходи търсят все по-разнообразни и персонализирани артикули и услуги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР