Скоро трябва да започне ремонтът и реставрацията на сградите на

...
Скоро трябва да започне ремонтът и реставрацията на сградите на
Коментари Харесай

СУ дава 100 хиляди лева за Обсерваторията в Борисовата градина

Скоро би трябвало да стартира ремонтът и реставрацията на постройките на Астрономическата обсерватория в Борисовата градина. За задачата от Софийския университет са обезпечени 100 хиляди лв., съобщи доцент Евгени Овчаров, началник на катедра " Астрономия " в обсерваторията, пред БГНЕС.

За разчистване на двора от шубраци и бурени като част от ремонтните действия от обсерваторията са наели частна компания. Десетки жители на столицата се вквлючиха в неделния ден в почистването двора на обсерваторията. Вече са възобновени каменни пътеки, забравени от десетилетия.

В двора на обсерваторията ще бъде завършен и жив плет.

Ремонтите ще включват цялостна реституция на постройките – от вътрешната страна и извън, покриви и фасади, в това число и пътеките в двора.

Към момента обсерваторията няма финансови проблеми, има отделени средства, които са изцяло задоволителни за цялостния ремонт и реституция. Такава е оценката на компанията, която би трябвало да извърши ремонта.

" Чакаше се да завърши и социална поръчка, която неразбираемо за какво се забави. Остава да имаме позволение от НИПК. Надяваме се в действителност преди края на лятото ремонтите да се случат най-накрая ", добави Овчаров.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР