Скоро можа да се окаже скъпо за производителите на мултимедийно

...
Скоро можа да се окаже скъпо за производителите на мултимедийно
Коментари Харесай

Интернет доставчиците в Канада искат пари от Холивуд, за да гонят пирати

Скоро можа да се окаже скъпо за производителите на мултимедийно наличие да преследват онлайн пирати в Канада . Върховният съд на страната единомислещо е постановил, че доставчиците на интернет имат право на „разумно“ обезщетение, когато са помолени да свържат IP адресите на пирати с данните на клиента.
Студиото Voltage Pictures (издателят зад шлагера „The Hurt Locker“) има желание да съди към 55 000 клиенти на телекомуникационния колос Rogers за хипотетично пиратско събаряне на филми. Холивудската компания обаче се изненада неприятно, когато Rogers изиска от нея да заплати 100 $ на час , с цел да извърши настояванията за намиране и даване на потребителска информация. Rogers завоюва първичното дело във федералния съд, само че трябваше да се пази във Върховния съд, когато Voltage апелира случая.

Voltage настояваше, че тези такси биха създали прекомерно скъпо да се преследват пирати. Съдия Ръсел Браун обаче отхвърли това изказване и допусна, че по този начин настояванията на медийните производители може да доведат до обилни разноски за доставчиците на интернет услуги. Той означи, че разноските по събирането на информацията „може да са малки“ тъкмо в този момент, само че че би било неправилно да се допуска, че те постоянно ще бъдат без значение.

Не е изненадващо, че Rogers характеризира решението като победа за клиентите , като твърди, че милиони хора се сблъскват с действителна заплаха за персоналните им данни, в случай че доставчиците на интернет услуги би трябвало да дават информация без значение от цената.

Това не значи, че канадските снабдители на интернет услуги могат да изискат неограничени суми. Браун уточни, че Rogers би трябвало да се върне в по-долна инстанция, с цел да потвърди разноските си. Въпреки това, той слага преграда пред холивудските студия и музикалните издатели, които чакат да разпознават интернет пирати – те не могат просто да одобряват, че доставчиците на интернет услуги ще работят гратис от тяхно име.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР