Скопие. Започна демонтажът и събарянето на една от галерите в

...
Скопие. Започна демонтажът и събарянето на една от галерите в
Коментари Харесай

Zoom.mk : В Скопие демонтират галера на български инвеститор – без решение на съда

Скопие. Започна демонтажът и събарянето на една от галерите в река Вардар, построена от вложител от България. Първата е наоколо до хотел Holiday Inn. Според кмета на Скопие Петре Шилегов галерите съставляват заплаха за жителите, до момента в който шефът на оборудването напомня, че в него са вложени 1,2 милиона евро и твърди, че град Скопие няма правосъдно решение за сходни дейности, споделя за случая Zoom.mk .

Галерата се ръководи от български вложител - компанията Service Emus Ad Skopje, а шефът Зарко Миленкоски твърди, че корабът е издигнат с пари от частен вложител от Република България без двойно поданство.

„ Общите вложения на българския вложител в Македония са над 40 милиона евро. Инвестицията в тази галера е над 1,2 милиона евро. Град Скопие няма иск против нас и апропо Град Скопие не е вложил нито стотинка “, се споделя в писмото, подписано от Миленкоски.

Добавя се, че разрешението за монтажа на галерата не е анулирано, което значи, че нормативният акт, въз основа на който е подложен корабът, към момента е в действие.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР