Скопие. Според македонския прокурор Вилма Русковска пожарът в автобуса, изгорял

...
Скопие. Според македонския прокурор Вилма Русковска пожарът в автобуса, изгорял
Коментари Харесай

Прокурор Русковска : Пожарът в автобуса е започнал от багажното отделение над резервоара

Скопие. Според македонския прокурор Вилма Русковска пожарът в рейса, изгорен на автомагистрала „ Струма “ е почнал от багажното поделение, намиращо се над резервоара, цитира думите й скопския ефирен канал “Телма “ .
Беким Хаджиу, притежател на компанията транспортьор „ Беса Транс “ е бил в един от рейсовете, които са се прибирали от съдбоносната екскурзия от Истанбул.

Децата му са били в четвъртия рейс. Но четирите рейса не се движеха в колона, а са се разделили и по тази причина другите рейсове не са разбирали за трагичния случай. Автобусът, в който е станал страшният пожар, е бил на процедура зад останалите.

Тази информация за „ Телма “ сподели в изявление прокурорът Вилма Русковска, която е разпитала водачите на останалите рейсове.

„ Не е имало ескорт, тъй като рейсовете са тръгнали от разнообразни места от Истанбул на връщане към Скопие. В взаимозависимост от желанието на пасажерите, някои са желали да отидат до един мол, други до различен, да вземем за пример два рейса, в това число изгорелият, са напуснали паркинга, тъй като тези пасажери не са желали да вървят по магазините и по тази причина рейсовете не са пътували като ескорт.. “ – споделя Русковска.

Хаджиу в действителност е бил втори водач на един от рейсовете. Той твърди, че в рейсовете не са транспортирани запалими субстанции.

„ Той беше очевидно смутен и разтресен. Попитах го дали са карали съдове с аварийно гориво. Той споделя, че няма метод това да се случи. Това беше неофициален диалог, на мястото на случая. „ Може би инцидентно някой пасажер е купил пиротехника, защото Нова година наближава, само че той беше безапелационен, че отговорът е не, “ добавя Русковска.

Прокурор Русковска, по информация на българския прокурор и основен следовател, дефинира като неточни спекулациите на българските таблоиди, че в рейса е имало и материали за подготвяне на хероин, които изгарят бързо.

Запитана по какъв начин е допустимо рейсът да изгори толкоз бързо, прокурор Вилма Русковска, шеф на отдела за проведена престъпност и корупция, сподели, че съгласно информация на български следователи за някои експертизи е належащо повече време.

„ Иначе го видях тъкмо, просто снимах частта, от която в действителност е почнал пожарът, а това е багажното поделение, което се намира над резервоара на рейса. Защото в рейсовете резервоарите са начело, “ споделя Русковска пред изявлението.

Тя е предоставила всички мнения и документи на българските си сътрудници, които управляват следствието на случая.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР