Скопие пак размаха томахавката срещу България. Зам.-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър

...
Скопие пак размаха томахавката срещу България. Зам.-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър
Коментари Харесай

Международен скандал! Скопие с нови обиди: България е най-слабата в Съюза. Ако ЕС реши, може да…

Скопие отново размаха томахавката против България. Зам.-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски направи брутално изявление.
„ България е най-слабата държава-членка на Европейски Съюз и ние (Северна Македония) имаме проблеми не с най-силната, а най-слабата страна в Европейски Съюз. Европейски Съюз е доста по-нужен на България, в сравнение с България е нужна на Европейски Съюз. Никой не може да ме убеди, че най-големите столици на Европейски Съюз не могат да окажат напън върху България. Ако смятаха, че Македония заслужава договаряния, щяха да решат казуса за един ден, за един следобяд. Ще изпратят един тежък посланик, ще се срещне в София с който би трябвало да се срещне, няма потребност даже да пренощува там, и работата ще бъде свършена ”, написа в коментара си в последното издание на списанието „ Фокус ” Николоски.
Коментарът му е със заглавие „ Колкото по-малко престъпност и корупция във властта, толкоз по-малко изнудване от България ”, а тезата му е, че „ страна, отслабена от престъпност и корупция е лесна цел за нападателни съседи, в тази ситуация за една държава-България ”.
„ От друга страна, поради престъпността и корупцията Европейски Съюз не оказва напън върху България да се откаже от отрицателната си политика към Македония, като изискване за начало на договаряния. Това се оказа правилно в последните две години “, написа Николоски.
Той цитира думите на „ един европейски посланик ”, съгласно който „ измененията в конституцията нямат връзка с договарянията с Европейски Съюз, тъй като Северна Македония е имала 15 години, с цел да извърши промени ”, допълвайки, че „ европейските дипломати към този момент не се крият зад клишета ”, когато приказват за проблемите на страната, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР