Скопие. Необходимо е да се разшири полето на сътрудничество между

...
Скопие. Необходимо е да се разшири полето на сътрудничество между
Коментари Харесай

От срещата Вигенин-Маричич: Сътрудничество на всички нива и стъпка по стъпка решаване на отворени въпроси

Скопие. Необходимо е да се разшири полето на съдействие сред Северна Македония и България и да се стартира малко по малко решаването на отворените въпроси, стана ясно от срещата на вицепремиера по европейските въпроси на Република Северна Македония (РСМ) Боян Маричич и Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание на България, който е на посещаване в Скопие с българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, написа скопският вестник “Слободен щемпел “

„ На срещата бяха отворени няколко тематики за диалог с акцент върху съдействието сред двете страни и на всички равнища, както и смисъла на европейската интеграция на Северна Македония за района, “ осведомиха от пресслужбата на Маричич прес.

На срещата Маричич акцентира, че е значимо да се откри тясно съдействие и връзка на всички сфери и равнища.

„ В тази посока Северна Македония ще стартира да задейства работните групи и органи, нужни за пускане на динамичен развой на европейска интеграция, който би трябвало да се преглежда като мост за по-нататъшно транспарантно и приобщаващо съдействие сред двете страни, “ се споделя в изказването.

Според Маричич и Вигенин от съвместен интерес и за двете страни е взаимното свързване на неправителствения бранш, бизнес общността и академичната общественост, което ще докара до възстановяване на атмосферата сред народите на двете страни.

От пресслужбата оповестяват, че Вигенин е връчил на домакина на срещата, вицепремиера по европейските въпроси Маричич, подарък в символ на гостолюбие и другарство.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР