Скопие. Не се очаква новото правителство да бъде избрано преди

...
Скопие. Не се очаква новото правителство да бъде избрано преди
Коментари Харесай

„Алсат М“ : Сроковете за назначаване на нов министър-председател и гласуване за ново правителство може да продължат повече от месец

Скопие. Не се чака новото държавно управление да бъде определено преди януари. След вътрешнопартийните избори за ръководител на СДСМ на 12 декември ще последва избор на зам.-председатели и други органи на партията. Очаква се цялата процедура да продължи до края на декември. СДСМ предизвести, че няма тъкмо избран период за това, разяснява скопският ефирен канал “Алсат М “ .

В конкуренцията за водач на СДСМ се съзтезават Димитър Ковачевски, Фросина Ременски и Йован Деспотовски. Ковачевски има поддръжката на Заев, който към този момент го назовава идващ министър председател.

След края на вътрешнопартийните процеси Зоран Заев разгласи, че ще се отдръпна от поста министър-председател. След потвърждаване на неговата оставка ще бъде призната оставката на цялото държавно управление. Председателят на Събранието би трябвало да осведоми президента, че министър-председателят е подал оставка и президентът би трябвало да даде мандата на партията или партиите, които имат болшинство в период от 10 дни.

Новият претендент за министър-председател би трябвало да предложи новия кабинет и държавната стратегия на народните представители. Неофициално политическите партии от парламентарното болшинство считат, че втората половина на януари се чака да бъде интервал на конкретизация на всички тези процедури.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР