Скопие. Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр

...
Скопие. Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр
Коментари Харесай

Буяр Османи: Декларацията на Мицковски за Гоце Делчев е като тази на Каракачанов за Кирил и Методий

Скопие. Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи съпостави препоръчаната от ВМРО-ДПМНЕ декларация за Гоце Делчев с тази на водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов за Кирил и Методий, написа скопското издание „ Независен “ .

Според Османи импортираната в Народното събрание декларация за Гоце Делчев от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ ще върне обратно Скопие в процеса на договаряния с България и отблокирането на европейската интеграция на страната.

„ Вътрешна македонска революционна организация на Каракачанов имаше сходна самодейност в българския парламент във връзка с Свети Кирил и Методий. Те желаеха Народното събрание да дефинира исторически въпроси. Това, че партиите имат идентични имена, не значи наложително да имат идентични възгледи. Ако влезем в подобен мач, ние през днешния ден Гоце Делчев, на следващия ден българският парламент още по-силен текст за Гоце Делчев и тогава влизаме в един обаян кръг на връзки, освен с България, само че като цяло вътре в страната. Така че считам, че не би трябвало да използваме историята като платформа за създаване на политическата си кариера, за ежедневни политически въпроси и кавги. Това са въпроси, за които надпартийното единение е доста значимо, с цел да се защитят някои значими въпроси за жителите и страната, а не да се трансфорат в тематика за ежедневни политически разправии “, сподели Османи в утринното посещение в предаването „ Здравей Македония “ по телевизия „ Канал 5 “.

По-късно Османи имаше среща с посланици на Европейски Съюз, упълномощени в страната. На срещата, както оповестиха от Министерство на външните работи на югозападната ни съседка, Османи е показал, че РСМ през 2021 година е постигнала висока степен на равнене с позициите на Европейски Съюз, цели 96 %, което е знак, че страната споделя полезностите и правилата на външната политика на Европейския съюз.

На срещата с посланиците Османи направи брифинг и направи обзор на настоящото развиване, обвързвано с европейския дневен ред на страната, изключително провокациите в двустранните връзки с България и процеса на приемане на рамката за договаряния като причина за започване на договаряния с Европейски Съюз.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР