Скопие. Двустранните отношения между Северна Македония и САЩ и ситуацията

...
Скопие. Двустранните отношения между Северна Македония и САЩ и ситуацията
Коментари Харесай

РСЕ : Пендаровски и Ескобар обсъдиха двустранните отношения и ситуацията в региона

Скопие. Двустранните връзки сред Северна Македония и Съединени американски щати и обстановката в района са били главните тематики в диалога в Скопие сред президента на югозападната ни съседка Стево Пендаровски и заместник-помощник държавния секретар на Съединени американски щати Габриел Ескобар, оповестява локалната редакция на Радио „ Свободна Европа “ ,като се базира на информация от кабинета на президента.

В известие от кабинета на Пендаровски се показва, че двете страни непрестанно предизвикват работлив политически разговор. Президентът е изразил убеденост, че двустранните връзки ще продължат да се развиват с още по-силни темпове. Пендаровски е подчертал и значимостта на поддръжката, която страната получава от Съединени американски щати за реализиране на стратегическите си цели.

„ По отношение на стремежите за участие в Европейския съюз президентът Пендаровски удостовери упованията за скорошно начало на договарянията за присъединение, като акцентира, че деблокирането на интеграционния развой ще има позитивно влияние върху цялостната непоклатимост и развиване на района. В този подтекст президентът Пендаровски благодари на администрацията на Съединени американски щати и персонално на помощник-държавния секретар Ескобар за тяхната поддръжка за нуждата от районен прогрес към Европейски Съюз “, се споделя в текста.

Ескобар, с изключение на с Пендаровски, ще се срещне през днешния ден и с други публични лица, заяви през вчерашния ден посолството на Съединени американски щати в Скопие.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР