Скокът на цените е най-важният въпрос за нас. Това увери

...
Скокът на цените е най-важният въпрос за нас. Това увери
Коментари Харесай

Нулев ДДС за хляба предлага Нинова

Скокът на цените е най-важният въпрос за нас. Това увери министърът на стопанската система Корнелия Нинова пред депутатите от отрасловата комисия по време на блиц надзор. Инфлацията оказала мощно въздействие върху семействата, по думите й.

Нинова желае понижаване на Данък добавена стойност за някои храни . Тя упорства за нулева ставка за самун и плодове.

Министърът ще желае понижаване на акциза на горивата . Облагане на свръхпечалбите на енергийните компании ще предложи още левицата. Обмисляме механизъм за обезщетения на приходите, съгласно Нинова. Това включва увеличение на пенсиите и растеж на минималната работна заплата.

Над 300 инспекции са направени за, някои производители са глобени. А другояче Министерството на стопанската система продължавало инспекциите за .

Припомняме, тази заран министър председателят Кирил Петков анонсира, че, с които да противодейства на високата инфлация. Той изброи и в кои посоки ще се мисли, като удостовери и че се мисли за понижаване на Данък добавена стойност върху хляба и плодовете и зеленчуците родно произвеждане. Вчера финансовият министър, защото те не се отразяват на потребителските цени. Василев остави обаче и малка врата към възможна смяна, като уточни, че тематиката може да се разиска.

Корнелия Нинова и през вчерашния ден увери, че Българска социалистическа партия е уверена, че смяната на Данък добавена стойност ще докара до понижаване на крайните цени.
 Нинова уверена, че цените ще паднат, в случай че и Данък добавена стойност падне
Нинова уверена, че цените ще паднат, в случай че и Данък добавена стойност падне

А обществените заплащания да дойдат от облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения

Припомняме и че предходната седмица Корнелия Нинова инициира среща в обединението за пускане на работата по актуализация на бюджета. Конкретни резултати от самодейността обаче не излязоха като информация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР