Скоч уиски номер едно в света приветства двама забележителни българи

...
Скоч уиски номер едно в света приветства двама забележителни българи
Коментари Харесай

Георги Тошев: Пътят ни е даден, за да го вървим. Пътят е движение

Скоч уиски номер едно в света приветства двама забележителни българи в компанията на Мила Йовович и Ейдриън Броуди. Актрисата Анжела Недялкова и журналистът Георги Тошев се включват в придвижването " The Walkers " като точните хора, носители на духа на Johnnie Walker, които през целия си доскорошен път са потвърдили, че посоката за тях е единствено една - напред. показва историите им, с цел да вдъхновят хората да не престават напред, да поемат по нови, вълнуващи пътеки и да не се отхвърлят, без значение какво се изпречва на пътя им, тъй като триумфът постоянно си заслужава. Те са доказателство, че превъзмогването на граници е това, което ни прави хората, които сме.

Георги Тошев е публицист, странник, повествовател на истории и биограф на иконите на българската просвета. Човек на действието, той е в непрекъсната конкуренция с времето по пътя към следващото премеждие. Независим и капризен, Георги е човек, който проправя път в непознати територии и в никакъв случай не следва отъпкани пътеки. Ето какво го стимулира да продължава постоянно напред.
Участвате в акция на Johnnie Walker със слоган " Не приказва. Действай ". Как това обръщение дава отговор на характера ви?
Динамиката е част от живота ми. С годините се убедих, че дейностите, а не думите, ни трансформират и ни движат напред. Аз съм човек на думите, имам вяра в тяхната мощ и влияние, само че в случай че би трябвало да предпочитам сред думи и дейности, ще избера дейностите.
Има ли въобще нещо, което може да ви спре? Кога е рационално съгласно вас човек да премисли посоката, която е избрал, и има ли за вас път обратно?
Човешкият живот е непредсказуем и цялостен с обрати. Вярвам в разсъдъка и пътя, който всеки от нас има. Да смениш посоката не е уязвимост, а тактика, от време на време нужда. Динамиката го изисква. Аз съм променял посоката на своя живот на няколко пъти. Не е елементарно, само че съм признателен на условия и хора, които са предизвикали тази смяна. Понякога да се върнеш обратно може да те придвижи доста по-напред по твоя път.
Реклама Преживели сте много, само че постоянно сте упорствали и сте продължавали напред. Кои са границите, които сте най-горди, че сте прекрачили?
Никога не се отхвърлих да пробвам, да се трансформирам, да диря метод и да се намеря в разнообразни култури и условия. Оцелявах, не непременно, само че ходя по път, който считам за значим за мен. Преживял съм гранични положения, тежка злополука, тествания - персонални и професионални, раздели със скъпи хора, само че не се пречупих, не изневерих на правилата си. Видях този свят. Обикнах го. Чувствам се на всички места добре - от Африка през Антарктида и Австралия, до Азия и Америка, пребивавам в Европа. Убедих се, че това, че сме разнообразни, е качество, а не минус. Научих се да бъда признателен. По принцип имам боязън от доста високо, само че откакто скочих с бънджи във водопада Виктория, преодолях и този боязън. Познавам обаче добре лимитите си - човешки и професионални. И това ме прави по-уверен и спокоен през днешния ден.
Какво ви дава сили да останете на пътя, по който сте поели, в моментите, когато нещата не се получават?
Вярата и спокойствието, че грешките са поправими. Важни са уроците! Журналистиката е динамична специалност, изключително през днешния ден, в света на подправените вести и обществените медии, където всеки може да се изживява като публицист. Битката е за професионалните стандарти и тяхното всекидневно отстояване. Отговорността е двойна, когато имаш екип, студенти, хора, които те следват през годините. Да не се изгубиш във време, в което полезностите се трансформират, е моята персонална задача. Помага ми фамилията, приятелите, природата.
Имало ли е моменти, когато всички са ви казвали, че нещо няма по какъв начин да се получи, само че вие не сте се отказали и сте ги опровергали?
Ежедневно, изключително в България, се срещам с хора, чиято първа реакция е: " Няма да стане! " Много е стимулиращо първото " не ", тъй като калява. Трудно може нещо да ме откаже от цел, посока, фантазия. Професионалният ми път е доказателство, че няма невъзможни срещи. Ал Пачино, АББА, Елиуд Кипчоге, Ани Лейбовиц, Кристо, Моника Белучи, Лив Улман, Роби Уилямс, Джон Лорд, Брайън Мей са една дребна част от значимите ми срещи. И няма значение дали идваш от огромна или дребна страна, дали 7 милиона или няколко милиарда приказват твоя роден език. Поискал съм, работил съм, случва ми се. Шансът е значим в живота на човек. Благодарен съм, че съм го имал, само че аз работя всекидневно за този късмет.
Кое е най-голямото ви ентусиазъм?
Дъщеря ми.
Реклама Кое е било най-трудното предизвикателство в кариерата ви досега и по какъв начин го преодоляхте?
Много са! Бях заплашван, неглижиран първоначално, уволняван, само че не се отхвърлих. Работата ми със международни медии е била същинско предизвикателство. Научих доста. Там би трябвало бързо да забравиш кой си бил в България, какво си правил досега и да започнеш изначало, на чисто. Научих доста и през днешния ден знам какво мога и какво не желая да върша. Знам, че постоянно ще бъда нужен с това, което съм научил. Мога да си намеря работа на всички места по света. Това ми дава успокоение. Държи ме безсънен!
Заслужава ли си човек самичък да проправя пътеки тук-там, откъдето никой не е минавал?
Ако е любопитен - да, само че не непременно. Аз съм избрал този път, който не е елементарен, само че за мен е значим. Светът, въпреки и чуплив, е едно отлично място за обитаване. Благодарен съм на ориста, че съм бил на всички континенти, срещнал съм толкоз разнообразни хора, претърпял съм доста. Това ме зарежда с сила, която имам нужда да предам и на другите. Новият път е ново познание, а аз няма да се уморя да изучавам!
Johnnie Walker е скоч уиски марка номер едно в света (IWSR 2019), харесвана от хората в над 180 страни по света. От основаването й преди 200 години от John Walker и до през днешния ден, мастърблендърите на марката постоянно са преследвали усет и качество над всичко останало.Днешното портфолио от награждавани уискита на марката включва Johnnie Walker Red Label, Black Label, Double Black, Green Label, Gold Label Reserve, Aged 18 Years and Blue Label. Заедно те съставляват продажби от над 19 милиона каси годишно (IWSR, 2018), трансформирайки Johnnie Walker в най-популярната скоч уиски марка в света.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР