Склонни ли са депутатите от Държавната дума и руските чиновници

...
Склонни ли са депутатите от Държавната дума и руските чиновници
Коментари Харесай

Руските депутати и чиновници смятат, че са по-полезни на постовете си, отколкото на фронта - Свят

Склонни ли са депутатите от Държавната дума и съветските служители да дадат персонален образец за национализъм и да отидат на фронта? Някои от тях в действителност са подготвени да заменят формалните сака с куртки, само че множеството споделят, че страната се нуждае повече от тях на домашния фронт.  

В началото на септември, две седмици преди оповестяването на мобилизацията в Русия, губернаторът на Хабаровск Михаил Дегтярев съобщи, че " на драго сърце " би отишъл в зоната на " специфична военна интервенция ", само че има " запаси поради губернаторския си пост ": " Аз съм пълководец на щаба на териториалната защита, той е длъжностен за всички губернатори. Не мога да се откажа от поста си ", изяснява той, представен от Би Би Си.

След това жителите на района основават петиция в Change.org, в която оферират Дегтярев да бъде освободен от поста си, с цел да може да реализира фантазията си. Подписали са я повече от 50 000 души.

Би Би Си е попитала Дегтярев на страницата му във " ВКонтакте " дали желае да отиде на фронта като доброволец, само че губернаторът не е дал отговор.

Депутатите от Думата и членовете на Съвета на федерацията по закон имат тъкмо тази запаса, за която приказва губернаторът Дегтярев. Но тези причини губят своята годност, в случай че депутатът се откаже от мандата си. Дмитрий Вяткин от " Единна Русия " в Държавната дума изясни за какво това не трябва да се прави.

" Понякога наподобява, че евентуално най-лесното решение е да се откажеш от решаването на проблемите тъкмо тук и да напишеш изказване, да отидеш на фронта - това евентуално е най-лесното решение. Но зад нас, зад всички нас, зад всички наши партии, има жители, които водят видимо елементарен кротичък живот [...]. Наш дълг и отговорност е да разкажем за значимостта и критичността на днешната обстановка на всеки, с който можем да беседваме, до който можем да достигнем ", разгласи той от трибуната.

Зам.-председателят на Държавната дума Петър Толстой също счита, че парламентаристите правят работа, която " надали някой би приключил без тях сега ", само че са подготвени " да влязат в строя ".

Председателят на Думата Вячеслав Володин пък напряко предложи депутатите да намерят измежду помощниците си хора с военен опит, с цел да могат те непринудено да отидат на фронта, в случай че пожелаят. Той добави, че Държавната дума ще поддържа депутатите, които желаят да отидат на война.

Ръководителят на фракцията " Справедлива Русия " в Думата Сергей Миронов непрекъснато получава въпроси от своите почитатели в Twitter по кое време ще отиде на фронта, на които той отбелязва, че не е подобаващ заради възрастта си (69 г.).

Съименникът му Сергей Миронов, вицегубернатор на Камчатския край, взема решение да иде на фронта. Заедно с него и Евгений Макаров, федералният контрольор на района. Но те са единици.

Ръководителят на държавната ВЦИОМ Валерий Фадеев интензивно пропагандира войната и мобилизацията на своя фейсбук профил, само че запитан дали е подготвен да замине за Украйна дава отговор, че ще написа на ръководителя на Централната банка Елвира Набиулина и ще я помоли да подреди фрагментите. 

Част от запитаните от Би Би Си избират да се скрият зад безмълвие, като да вземем за пример московския общински консултант Андрей Зюганов, внук на Генадий Зюганов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР