Складовете, в които Агенцията по безопасност на храните, данъчните и

...
Складовете, в които Агенцията по безопасност на храните, данъчните и
Коментари Харесай

Складовете в Хасково с негодна храна вече работят

Складовете, в които Агенцията по сигурност на храните, данъчните и Икономическа полиция разкриха голямо количество негодна храна, към този момент работят.
Все още няма формален отговор от Агенцията по храните дали продукцията е стигнала комерсиалната мрежа. От компанията производител също резервират безмълвие.

В Хасково една от индустриалните бази, в които влязоха службите, по Закона за храните са регистрирани две предприятия за произвеждане на млечни и имитиращи артикули, и два склада за предпазване и разфасоване на месо, месни и млечни артикули. Близо 900 кг от негодната храна беше открита в тази база от общо 60, за които службите оповестиха, че има нарушавания при документите и съхранението им.

Според източници на bTV стоката, която бе възбранена от Агенцията по храните, към този момент e унищожена, а предприятието, на което публично към момента нито една проверяваща институция не оповестява името, не е спирало да работи.

Влизането на службите в базата е изненадало служащите, споделя един от пазачите. Предприятието, което е усвоявало и пари от Европейския съюз и създава храни по Български държавен стандарт, постоянно е проверявано и до момента фрапантни нарушавания не са откривани, твърди охранителят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР