Складът с боеприпаси, който се взриви до Карнобат и наложи

...
Складът с боеприпаси, който се взриви до Карнобат и наложи
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев е собственик на склада, в който избухна пожар край Карнобат

Складът с муниции, който се взриви до Карнобат и наложи евакуация, е благосъстоятелност на предприемача Емилиян Гебрев и неговата компания за търговия с оръжия " Емко ".

„ Към 4 ч. сутринта е избухнал пожар с лек гърмеж преди този момент. Какво тъкмо е станало – това е в компетенцията на проверяващите органи. Съгласно разпоредбите, по-рано от 24 часа никой няма достъп до мястото, където се е случило. Това са хранилища, в които се съхраняват муниции с отпаднала фирмена нужда, на които не е решена ориста – дали да бъдат унищожени или модифицирани “, сподели за bTV оръжейният производител и притежател на „ Емко “ Емилиян Гебрев.

Той изясни, че става въпрос за муниции с отпаднала фирмена нужда.

„ От доста месеци насам, да не кажа години аз моля и обръща внимание на всички структури в страната, които имат отношение по този въпрос, че фактически би трябвало много съществено да се огледа и да се подходи цел запазване на всички тези предприятия от по този начин наречените от стратегически лист, само че до този миг няма каквото и да било схващане “, съобщи притежателят на „ Емко “.

Дали има предумисъл при гърмежа в складовете край Карнобат, ще кажат проверяващите органи, посочи Гебрев.

Фирмата е една от най-големите у нас и търгува с всякакво въоръжение и муниции. Изнасяла е оръжие за съвсем всички горещи точки по света. А Емилиян Гебрев от години има проблем с формалните управляващи в Русия. Според неговите изказвания и следствия на българската прокуратура против живота му е имало опит за нападение с Новичок - отровата на съветските секрети служби, лишила живота на Алексей Скрипал.

За отравянето на Емилиян Гебрев, сина му и шефа от " Емко " на 28 април 2015 година са упрекнати задочно трима руснаци - Сергей Федотов, Сергей Павлов и Георги Горшков, които са офицери от ГРУ. Те са били в България и по време на гърмежите в складовете на ВМЗ - Сопот, от 21 март и 14 април 2015 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР