Ски курортите Боровец, Банско и Пампорово са безопасни, след като

...
Ски курортите Боровец, Банско и Пампорово са безопасни, след като
Коментари Харесай

Ски курортите в страната са безопасни, увериха от Министерството на туризма

Ски курортите Боровец, Банско и Пампорово са безвредни, откакто са създали съществени вложения, с цел да съблюдават противоепидемичните ограничения. Така от Министерството на туризма дадоха отговор на апела на немския канцлер Ангела Меркел за затваряне на зимните курорти в Европейски Съюз през идващите месеци с оглед обстановката с ковид.

"Проверките от страна на Министерството на туризма удостоверяват високото равнище на сигурност и сигурност в зимните комплекси ", прецизират от ведомството и допълват, че ежедневно наблюдават информациите от страните в Европейския съюз във връзка ограничаващите ограничения, свързани с преодоляване на разпространяването на COVID-19. За разлика от огромна част от Европейските страни, които последователно подхващат стъпки за унищожаване на рестрикциите от идната седмица, България вкарва своите ограничаващи ограничения от 23.30 ч. на 27 ноември, които ще продължат до 21 декември.

"Още на 21 октомври 2020 година със заповед на министъра на туризма бяха въведени единни правила за противоепидемични и санитарни ограничения в курортите във връзка идния зимен сезон 2020/2021 година Целта е всички туристически места да имат идентични практики, с които да се подсигуряват здравето и сигурността на туристите, а България да отбрани статута си на здравословна и сигурна дестинация ", прибавят от министерството.

Мерките обгръщат активността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Туристите наложително би трябвало да покриват носа и устата си с маска или друго защитно средство при престой в кабината и на въжен превоз станциите. Броят на пътуващите в закритите лифтови уреди може да бъде лимитиран по преценка на оператора. Кабините да се дезинфекцират по график, а в ски дрешниците да се вкара специфична организация за отдалеченост и стерилизация. Групите в ски учебните заведения не могат да надвишават 10 души.

Позицията на ведомството е, че няма да бъдат позволени взаимни отстъпки с противоепидемичните ограничения.

Както и през летния сезон, по този начин и през зимния България ще разчита главно на вътрешен туризъм, както и на посетители от прилежащите балкански страни. Германските туристи, които практикуват зимни спортове в България, по принцип са малцина. А през сегашния сезон са анулирани всички чартърни стратегии оттова, се споделя още в известието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР