Скептицизъм, че следващият парламент ще може да направи стъпки за

...
Скептицизъм, че следващият парламент ще може да направи стъпки за
Коментари Харесай

Биков не очаква никаква реформа от новия парламент

Скептицизъм, че идващият парламент ще може да направи стъпки за промяна в правосъдната система, изрази пред БНР депутатът от ГЕБ Тома Биков.

" През последните месеци бяха изгорени доста мостове. Този парламент е добре да заложи жалони за такава промяна, от които идващият да не може да се отклони. Най-радикалната стъпка е идващото Народно заседание да бъде Велико Народно заседание и то да има задължението да извърши конституционна реформа… Предлагаме промяна, само че не получаваме поддръжка от тези, които ни подлагат на критика “, установи Биков.

По тематиката за медийната независимост депутатът разяснява: „ Трябва да дефинираме какво значи свободна медия. Каква е опцията на страната да се намеси и да освободи несвободните медии – да ги национализира, да принуди притежателите им да извършват политика, каквато законодателят прави? Това са опциите на политическия хайлайф в това отношение, те не са огромни... Огромният проблем на медиите е все по-свиващият се медиен пазар. Това е проблем и на европейските, и на американските медии... Никой в света не знае по какъв начин да се реши този проблем “.

Ден преди дебата за върховенството на закона в България, който ще се организира в Европейския парламент, Биков сподели: „ Политическа акция в границите на Екологичен потенциал и мотив за това са дейностите на двама български евродепутати, които са решили да издигнат престижа си “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР