Скай спортс сключи нов мащабен договор за телевизионните права за

...
Скай спортс сключи нов мащабен договор за телевизионните права за
Коментари Харесай

Скай изсипа 600 млн. паунда за правата за Чемпиъншип и долните дивизии

" Скай спортс " подписа нов огромен контракт за телевизионните права за мачовете от британската футболна лига. Медийният колос ще заплати 600 милиона паунда за пет години, като новият контракт ще влезе в действие от сезон 2019/20. Споразумението ще даде правото на " Скай " да излъчва извънредно онлайн по 183 мача на сезон от Чемпиъншип, Първа лига, Втора лига, " Карабао Къп " (Купата на Лигата) и Трофея на Футболната лига. Това е с 26% повече от мачовете, които се излъчват по отношение на настоящия контракт.

За първи път " Скай " ще има правото да излъчи всичките 80 срещи от Чемпиъншип, които се играят през седмицата. Когато това не става чрез телевизионните канали на медийната група, то излъчването може да се реализира посредством интерактивни и цифрови платформи. Така почитателите ще имат опцията да гледат онлайн по над 260 мача на сезон. Самите клубове ще имат право да излъчват стриймове на своите мачове, ако те не са попаднали в телевизионната стратегия.

Настоящият договор изтича в края на сезон 2018/19, като сега лигата получава по 88,3 милиона паунда на сезон. Според новия контракт сумата ще нарасне до 120 милиона на акция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР