Скъпи приятели. Тия дни в медиите се появи съобщение, че

...
Скъпи приятели. Тия дни в медиите се появи съобщение, че
Коментари Харесай

Денят, в който Фейсбук спря |

Скъпи другари. Тия дни в медиите се появи известие, че Марк Зукърбърг може да спре обществените мрежи Facebook и Инстаграм в цяла Европа.

Първоначално взех решение да напиша някакъв доста сериозен разбор по тематиката. После взех решение да напиша някаква антиутопия.

Но най-сетне всичко това ми се стори незадоволително. И взех решение вместо това да ви пусна едно писмо. Писмо от един Наско. Наско, който не съществува. Или съществува. Не знам, не мога да прецЕням толкоз елементарно и еднопосочно. Знам единствено, че в случай че Facebook спре, Наско ще бъде погубен. При това не един път, а доста пъти.

Но предлагам, вместо да обмислям, да сведа до знанието ви самото писмо.

ПИСМО ОТ НАСКО

Zdr! Ko pr?

Сигурно ме знаете. Казвам се Наско.

Ама не, не съм оня Наско, който се води нещо като министър на културата.

Аз съм Наско от квартал " Гевгелийски ". 47-годишен, неженен. Безработен.

Живея с мама и тате, които са възрастни, само че имат нелоши пенсии.

Какво? Не се сещате кой съм? О, извинявайте, забравих да кажа. В действителния живот съм Наско. Но във виртуалната действителност аз имам доста имена. Например Злият Отмъстител . Няма метод да не сте чели моя пост " Да смажем MAFIQTA и да си върнем DARJAVATA ", който бе прочетен 42 000 пъти и бе споделен от над 1000 консуматори.

С този профил аз предизвиквам гражданската сила. С него стимулирам вас, останалите консуматори на обществените мрежи, да атакувате статуквото.

Именно Злият Отмъстител предизвика публичното неодобрение против доенето на кози в Делиормана. Все още се помни моят незабравим статус " Насилвате животните за мляко! Ами в случай че някой изцомби по този начин жена ви? " .

Когато сътворих Злият Отмъстител , даже не подозирах, че той ще отприщи такава опустошителна сила. Дузина фейсбук другари, измежду които Ge6ef e Pozor , Удри MAFIQTA и Войнът от Шишман,  са ми признавали на персонални, че точно аз съм ги вдъхновявал за техните цивилен позиции.

Впрочем, тези от вас, които не ме познават като Злият Отмъстител , несъмнено са ме срещали другаде. Например в групата " Kill the Big Farma ", където се подвизавам под друго име - Pfizer Killer. Вие несъмнено не знаете, само че на мен се дължи преводът на видеото на Джуди Майковиц, което всеки миг ще бъде изтрито.

Е, не знам добре британски, само че то да не би пък вие да го знаете добре? В тази група се усещам добре. Там имам други съидейници, с които обменяме разнообразни източници на информация като уеб страницата " бубалачко ком " , чудесната страница " Удри батка бе ге " и несъмнено, " топуз орг " .

Когато пиша под името Pfizer Killer, аз съм съперник на имунизациите, на документите и на ограниченията против пандемията. Само че това не ми е задоволително.

Така че други от вас несъмнено ме знаят под името лекар Стаматов. С това име се подвизавам в проваксърските групи. Там предлагам на хората да си поставят бустери и по какъв начин тъкмо да смесват аденовирусни и РНК ваксини, с цел да бъдат оптимално предпазени от заболяването.

Питате ме за какво пиша под толкоз разнообразни имена? Отговорът ми е простоват. Човек минава през разнообразни терзания всеки ден. И по отношение на това той има предпочитание да набие ту един, ту различен, ту трети.

Така да вземем за пример заран се събуждам с новината, че Конституционният съд е разрешил на министъра на правораздаването да предложи основния прокурор за освобождение от поста.

И тогава пущам статус от профила ми Ястребът на правораздаването, в който показвам наслада!

А след това, час по-късно узнавам, че процедурата може да се проточи с месеци. И тогава влизам в различен собствен профил - Продължаваме Подмяната - и пиша:  " За това ли ви гласувАха хората ве, да се мотате ли ве? ".

Или ставам сутринта и виждам, че в един уебсайт под новината, че се е вдигнала цената на тока, се е напълнило с хора, които псуват държавното управление. Веднага влизам там с профила си " Никога Повече Баце " и стартирам да питам  " А за какво не ревахте, когато ГЕРБ ограбиха Майка България? ". Няколко часа по-късно обаче получавам сметката за ток. И тогава внезапно променям своя профил и влизам с прякора Бездарен Харвард, от който стартирам да пиша, че ни ръководят следващите некадърници и се прави геноцид.

Питате ме дали в миналото съм ходил на митинги? Не, не съм. За какво ми е да отивам на такива места? Първо - всички митинги са в центъра. Знаете ли какъв брой е надалеч от " Гевгелийски " до площада пред Президентството или до площада пред Народното събрание?

Второ - аз не съм от участващите в митингите. Аз съм от основателите на протестното мислене.

Така да вземем за пример профилът ми Безмилостен Революционер и управляваната от мен страница " Да смажем властта, да си върнем рОдината " е провел до момента над 15 разнообразни митинга. Два против злите норвежки джендъри, четири против кърменето в мол, три митинга против новогодишната стратегия на Българска национална телевизия и поне шест против MAFIQTA. И на всичките митинги се събираха най-малко 25 души - петима в Свищов, трима в Сунгурларе, седем в София и трима в Кърджали. Има цели партии, които не могат да съберат и трима души на сходни акции.

Е, случват се, несъмнено, и кофти обстановки. Понякога комплицирам профилите си и тогава става доста неприятно.

Така да вземем за пример един път, влизайки в групата за поддръжка на Гешев, се обърках и пуснах антипрокурорски статус, мислейки си, че се намирам в група против него. Направиха ме на кайма, та се наложи да пусна известие, че профилът ми е бих хакнат от олигарха Иво Прокопиев.

Веднъж влязох с прякора си Пия Белина от черепа на Никифор в една група на Политическа партия Възраждане и написах, че имунизациите избавят животи, мислейки си, че съм в проваксърска група. Понесох подобен виртуален линч, че една седмица ме беше боязън да излизам да мятам боклука.

Не знам за какво ви пиша това писмо. Нещо по-лошо - не знам кой го написа. Отмъстителят против мафията ли, бранителят на имунизациите ли, съперникът на НАТО ли, фенът на хомеопатията ли.

Знам единствено, че приближавам петдесетия си рожден ден. Обичам рождените си дни. Получавам толкоз доста поздравления. От антиваксъри. От проваксъри. От съперници на НАТО. От евроатлантици. От почитатели на ГЕРБ. От почитатели на анти-ГЕРБ обединението.

В действителния живот даже продавачката в кварталното магазинче не ме поздравява. И ми пробутва вчерашния самун. А в мрежата аз съм фактор. Аз съм индивидът с многото лица!

Моля ви, направете по този начин, че Facebook да не стопира в никакъв случай. Защото, в случай че той спре, ще се наложи да стартира работа. Да имам единствено едно мнение. Да правя единствено едно нещо. Да бъда единствено една персона.

Подготвя се всеобщо ликвидиране! Масово ликвидиране на един човек. На мен.

Наско от " Гевгелийски ".

А в този момент ви оставям, тъй като преди малко направих нова група в поддръжка на Висшия правосъден съвет. Вчера направих група за напън над Висш съдебен съвет и в този момент усещам нужда да дам опция.

Ваш Наско (или под каквото име ме знаете)...

С това писмото на Наско свършва. Иде ми да върша заключения, само че ще ги запазя за себе си.

А вие помнете едно... Животът е всичко това, което се случва в късите паузи, в които не сме в обществените мрежи.

Чао, Наско. И умерено. Ти си повсеместен войник. Убеден съм, че ще си намериш място под слънцето...
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР