Сканирания на мозъците на психопатите показаха какво искат те най-много.

...
Сканирания на мозъците на психопатите показаха какво искат те най-много.
Коментари Харесай

Какво искат психопатите на всяка цена

Сканирания на мозъците на психопатите демонстрираха какво желаят те най-вече. Оказва се, че мозъкът на психопатите е хардуерно структуриран по този начин, че да се стреми към облекчаване на наградния механизъм, без значение от цената, съгласно резултатите на невронаучното проучване.  Техните мозъци отделят до четири пъти повече допамин спрямо допамина, обособен от елементарните хора, в отговор на реакция, която задейства награден механизъм в мозъка. Представете си какъв брой повече наслаждение те получават спрямо елементарното наслаждение на общоприетите хора.

Водещият създател на изследванвето, доктор Джошуа Бъкхолц, изяснява, че “Често психопатите се разказват като студенокръвни нарушители, които взимат нещо или вършат по този начин, че да получат това, което желаят, без да се замислят за последствията. Ние открихме, че хиперактивната наградна система на допаминовите реакции в техните мозъци евентуално е основата, на която се правят някой от най-проблемните държания на психопатите, като да вземем за пример закононарушения с принуждение, рецидивизъм или корист с пристрастяващи вещества. ”

Отдавна е известно, че психопатите нямат боязън или емпатия. Но резултатите от новото проучване демонстрират мощен фокус на тяхната наградна система. Друг създател от проучването, доктор Дейвид Золд, изяснява, че “Съществува дълга традиция в проучването на психопатията, която се фокусираше върху неналичието на сензитивност към наказването и върху неналичието на боязън. Но тези черти не се оказват изключително продуктивни в предсказването на прояви на принуждение или незаконно държание ”.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР