Експерти прогнозираха кога човечеството ще бъде унищожено - и какво

...
Експерти прогнозираха кога човечеството ще бъде унищожено - и какво
Коментари Харесай

Експерти прогнозираха кога човечеството ще бъде унищожено

Експерти предвидиха по кое време човечеството ще бъде унищожено - и какво ще аргументи всеобщото изгубване.

Били сме предупреждавани от години за въздействието на световното стопляне върху оцеляването на човечеството, каквото го познаваме, като покачващите се температури водят до терзания за световното доставяне с храна, покачването на морското ниво и областите на планетата, които стават прекомерно горещи за живот.

Дори на 97-годишна възраст сър Дейвид Атънбъро насочва незабавна последна молба към всички за оцеляването на човечеството.

Научните специалисти също актуализират апокалиптично звучащия Часовник на Страшния съд всяка година. Това ни демонстрира какъв брой близо е човечеството до световна злополука, породена от самите нас.
Сега първите по рода си суперкомпютърни климатични модели на далечното бъдеще бяха разкрити след изследване, оповестено в Nature Geoscience и ръководено от Университета Бристол.
 
Очакванията са, че  Земята ще се трансформира в извънредно парещ, изсъхнал и значително ненаселен суперконтинент, като цялата земна маса ще се слее в един великански имот.
 
Това ще сътвори свят с повече вулканични изригвания, излъчващи големи струи въглероден диоксид (CO2) в атмосферата, което ще докара до в допълнение стопляне на планетата. Слънцето също ще стане по-горещо и по-ярко в небето, затопляйки Земята повече от в този момент, което ще докара до междинни температури сред 40 и 50 градуса по Целзий.

Водещият създател на изследването от 2023 година - доктор Александър Фарнсуърт, старши теоретичен помощник в Университета на Бристол - сподели: „ Нововъзникналият суперконтинент дейно ще сътвори троен удар, включващ резултата на континенталност, по-горещо слънце и повече CO2 в атмосферата, на увеличение на топлината за огромна част от планетата.
 
„ Резултатът е най-вече враждебна среда, лишена от източници на храна и вода за бозайниците. Хората, дружно с доста други типове, ще умрат заради неспособността си да отделят тази топлота посредством потта, охлаждайки телата си, “ споделя той.
 
Проучването откри, че даже човечеството да спре да употребява изкопаеми горива тъкмо в този момент, нищо не може да спре злополуката. Така че, даже в случай че човечеството по някакъв метод оцелее до събитието, още веднъж ще настъпи цялостно заличаване.
 
Единственото избавление е, че се планува това да се случи след 250 милиона години.
 
Съавторът доктор Юнис Ло, теоретичен помощник по изменение на климата и опазване на здравето в Университета на Бристол, сподели: „ Жизненоважно е да не изпускаме от взор актуалната ни климатична рецесия, която е резултат от човешките излъчвания на парникови газове.
„ Въпреки че предвиждаме необитаема планета след 250 милиона години, през днешния ден към този момент претърпяваме рискови горещини, които са нездравословни за човешкото здраве. Ето за какво е извънредно значимо да достигнем нулеви чисти излъчвания допустимо най-скоро. “
 
Професор Бенджамин Милс от университета в Лийдс сподели: „ Смятаме, че CO2 може да нарасне от към 400 елементи на милион (ppm) през днешния ден до повече от 600 ppm след доста милиони години в бъдещето. Разбира се, това допуска, че хората ще спрат да изгарят изкопаеми горива, в противоположен случай ще забележим тези цифри доста, доста по-рано, “ сподели той.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР