Скандално! 85,3 на сто от всички възнаграждения в болница Св.

...
Скандално! 85,3 на сто от всички възнаграждения в болница Св.
Коментари Харесай

Нов скандал! Колко пари е прибирал проф. Генчо Начев

Скандално! 85,3 на 100 от всички хонорари в болница " Св. Екатерина ", подписани по цивилен контракти в интервала 1 януари 2019 година - 30 април 2022 година, са били за изпълнителния шеф на лечебното заведение проф. Генчо Начев.

В парична стойност това са 952 570 лева

Това регистрираха през днешния ден от Министерството на здравеопазването на конференция, отдадена на положението на лечебните заведения в страната. 

Оттам прецизираха, че никой не слага под подозрение професионалните качества на проф. Начев, а, че тези цивилен контракти на процедура имали характерността на трудови, били гласувани също така от Съвета на шефовете, чийто член е и изпълнителният шеф - някои от тях дори и със задна дата.

Има нарушавания и на Закона за лечебните заведения, и на Закона за обществените предприятия, уточни доктор Васил Пандов, шеф на кабинета на здравния министър, както и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК. Така месечно са получавани по 22 хиляди лева приблизително по цивилен контракт, пресметна той.

" Проблемът за корупцията в опазването на здравето е изключително сензитивен. Всеки е подготвен на взаимни отстъпки за здраве. Тази сфера способства за нарушеното ни възприятие за правдивост ", означи Пандов във встъплението си, като уточни, че тази година за опазване на здравето са планувани 7 милиарда лева

В 7 от тях, където има мощно влошени финансови индикатори, има оздравителни проекти, в " Пирогов " и в " Александровска " има назначени прокуристи.

В някои от лечебните заведения още не престават инспекциите, сподели здравната министърка Асена Сербезова и по тази причина те нямат да бъдат коментирани.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР