Скандалите в община Етрополе не стихват. След поредица от журналистически

...
Скандалите в община Етрополе не стихват. След поредица от журналистически
Коментари Харесай

Кметът на Община Етрополе нарушава заповед на общината

Скандалите в община Етрополе не стихват. След поредност от журналистически разкрития и изявления в медиите по какъв начин градът се е трансформирал в частен град на една фамилия, някой си е разрешил да разлепи предизборните плакати на претендент кмета Димитър Димитров из цялата община. Това е в нарушаване на заповед № РД-15-520/26.09.2023 година от закона за локалното ръководство, съгласно която са избрани съответни места, на които да се слагат рекламни пропагандни материали.

В събота, 14.10.2023 г, общината осъмна на всички места с плакати на Местна Коалиция „ Коалиция Левицата “ (ПП „ ЗС “ Александър Стамболийски “), подкрепящи кандидатурата на Димитър Димитров. Съгласно заповедта, подписана от и.д. кмет на Община Етрополе Станка Димитрова, ясно са посочени местата, на които могат да се лепят предизборни пропагандни материали. В точка 2, т. 3 и т. 4 ясно е разказана възбраната на разпространението им върху общинска благосъстоятелност, лепенето им върху спирки, ел. стълбове, дървета и общински здания и парцели общинска благосъстоятелност. Нарушителите би трябвало да бъдат освен глобени, само че и да бъдат отстранени пропагандните им материали. Контролът по заповедта е предоставен на кметове и кметски наместници, както и на началника на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Етрополе и Общинския инспекторат.

Вече втори ден в община Етрополе явно не са подхванати нужните дейности по премахването на плакатите на кмета и претендент кмета Димитър Димитров. Или локалната изпълнителна власт не е видяла, което е необичайно, или ги е боязън, или просто нарушават наредбата и закона? Загрижени за спазването на закона и реда за неточната политическа конкуренция от Местна Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ са подали тъжба до ОИК Етрополе. Тя е входирана на 14.10.2023 г в 12:30 ч., само че вместо виновните институции и лица да подхващат ограничения, плакатите в интерес на Димитър Димитров се усилват.

Местата, на които са разрешени да се слагат рекламни материали, според заповедта, са:



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР