Скандален случай от Велинград с полагане на асфалт по време

...
Скандален случай от Велинград с полагане на асфалт по време
Коментари Харесай

Как се асфалтира върху сняг във Велинград


Скандален случай от Велинград с полагане на асфалт по време на изобилен снеговалеж бе оповестен във Facebook групата "Велинградчани за Велинград ". Авторите на видеоклипа, които са локални поданици, показват подозрение дали ремонтът ще е първокласен и дали още веднъж данъкоплатците ще би трябвало да връщат пари на Европа поради непознати неточности.
Преки очевидци стават десетки поданици на велинградския квартал "Каменница ", чиято улица пред домовете им сега се ремонтира. Трасето свързва входа на града с квартала и през него минава голям поток от коли. Според жителите строителната компания поставя асфалта, без да съблюдава софтуерните условия.

Строителната компания, която прави ремонта на улиците във Велинград, неотдавна стана известна със скандалното асфалтиране на сектор от автомагистрала "Тракия ", за който депутати от Българска социалистическа партия споделиха, че настилката там е направена като юфка. Собственикът на компанията Юлиян Инджов твърди, че ремонт на пътя по време на снеговалеж не е казус и не вижда проблем в това.
"Допустимо е, само че не би трябвало да бъде процедура. В случая трябваше да изберем дали да оставим хората да газят калта още 6 месеца или да поемем риска да поставим асфалта в по-лоши метеорологични условия ", разяснява пред Нова телевизия Инджов. Той твърди, че гаранцията, която дава за този асфакт е двойно по-дълга - не 8, както е по гаранционен период, а "повече от 15 години ".

Ремонтът на три улици във Велинград се прави с пари от Европа - 2,6 милиона лв.. Общината, която е възложител на поръчката, няма да глоби компанията, тъй като не счита, че има нарушавания.
От компанията, извършваща надзора, обявиха, че няма проблем с основата, само че все пак ще създадат спомагателна инспекция, с цел да открият дали положеният към този момент асфалт дава отговор на техническите условия. Най-големият боязън на хората е след месеци на асфалта да не цъфнат дупки.



https://www.vbox7.com/play:29e3e625e5
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР