Скандален обрат по делото за подкуп в ММС сочи, че

...
Скандален обрат по делото за подкуп в ММС сочи, че
Коментари Харесай

Съдът потвърди: За зам.-министърката на спорта е бил подкупът от 62 000 лв., с който беше арестуван синът на щангиста Иван Иванов

Скандален поврат по делото за рушвет в ММС сочи, че хванатият през декември 2023 година служител Иван Иванов е единствено “пощальон ”, а същинските получатели на кеша са били зам.-министърът на спорта Даниела Дашева и нейна служителка на име Емилия.
Това разкрива протокол от мярката, с която синът и адаш на огромния щангист Иван Иванов апелира задържането си под стража. Логично, “мулето ” на Даниела Дашева е пуснат от съда под домакински арест, който той ще изтърпява на адрес в жк “Витоша ”, ул. “Слав Караславов ” в София.
Същото е удостоверил и ръководителят на федерацията по повдигане на тежести – Ареф Маджид, който пръв подава сигнал до Комисията за противопоставяне на корупцията и до Прокуратурата, че Иван Иванов-младши му е изискал 62 хиляди лева, които е щял да съобщи на Дашева.
Припомняме, че тлъстият подкуп е трябвало да подсигурява, че федерацията по щанги няма да има проблем с приемането на дотацията, както и че щели да й бъдат отпуснати милион и двеста хиляди лв. за организацията на идното Европейско състезание по щанги, на което България би трябвало да е хазаин през идната година.
Ето какво още се споделя в протокола от разпита (публикуваме извадки от него, запазвайки достоверния изказ):
“…..Напротив – доказателствата еднопосочно разкриват, че Иванов, прочут по делото с прякора,,Иванов Младши “ през цялото времe e бил апетитен като медиатор, като,,пощальон “ – по думите на очевидеца Милашки, и като лице, на което тези пари e следвало да бъдат дадени, с цел да бъдат обезпечени зa други длъжностни лица от Министерството на младежта и спорта. Съвсем съответен в тази тенденция в показанията си е очевидецът Маджид, който е подал сигнала дo Комисията за противопоставяне на корупцията и който без съмнение споделя по какъв начин в многократните диалози водени мeждy него, обвинения и други лица, е ставало ясно, че желаната им пapичнa cyмa е следвало да бъде предадена на длъжностно лице с името,,Емилия “, както и на зам.-министъра на спорта, посочена с имена – “Даниела Дашева ”, е записано още в формалния документ от разпита.
Магистратите вършат извода, че карцерът на Иванов-младши е бил припрян и по този метод се е прекъснала връзката му с същинските получатели на рушвета – Даниела Дашева и нейната подчинена Емилия. Според тях е трябвало да се проверява по-прецизно, да се извършат проследявания, управление на телефонни диалози и други мероприятия, които да заковат по неоспорим метод корумпетата на върха в ММС.
Преди да стане заместничка на Димитър Илиев в ММС, Даниела Дашева е била длъжностен състезателен министър в кабинета на Огнян Герджиков. Тя също по този начин е измежду учредителите на партия “Български напредък ” на Стефан Янев и народен представител от парламентарната му група в предишния парламент.
Ще бъде ли Даниела Дашева привикана на разпит и може ли да я забележим в скоро време с белезници в съда, времето ще покаже. Във всеки случай, след сходни разкрития, направени в правосъдна зала, най-малкото, което Дашева и шефът й – спортният министър Димитър Илиев биха могли да създадат е да си подадат оставките на мига, настояват отвратени спортни деятели.
Източник: crimesbg.com

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР