Скандалът във “Възраждане се разраства, след като независимите депутати напуснали

...
Скандалът във “Възраждане се разраства, след като независимите депутати напуснали
Коментари Харесай

Скандалът във Възраждане се разраства. Сезирана е прокуратурата за изказвания на техен общински съветник

Скандалът във “Възраждане ” се разраства, откакто самостоятелните депутати напуснали партията сезираха основния прокурор за изявления на общински консултант от „ Възраждане ”. Това заяви самостоятелният депутат Николай Дренчев пред публицисти в Народното събрание, заяви Българска телеграфна агенция.

По думите му става въпрос за Деян Николов от „ Възраждане “, който неведнъж в разнообразни медийни изявления твърди, че са му предложили милиони, с цел да направи някаква сглобка в Столичния общински съвет. Аз го виждам като чисто политическо говорене, с концепцията „ ето, аз не съм взел пари, само че най-вероятно другите хора от „ Възраждане ” са взели пари, с цел да гласоподават по избран метод “, сподели още Дренчев.

„ Става въпрос за едно доста съществено закононарушение “, разяснява той. 

Дренчев изясни, че през вчерашния ден той и неговите сътрудници, които са самостоятелни народни представители, са сезирали и.ф. основен прокурор със сигнал, който му показва тези изказвания. Съответно да откри дали на Деян Николов някой му е предложил, кой му е предложил, против какво му е предложил, предложил ли е на други хора, уточни още той. 

Според Дренчев и.ф. основен прокурор надали е чакал тяхното сезиране, тъй като това се е дирижирало в последните седмици. „ Той без подозрение е забелязал тези изказвания, най-вероятно и той, както и аз ги отдаваме на едно чисто политическо говорене, и най-вероятно няма да излезе нищо от цялата тази работа “, разяснява самостоятелния народен представител. 

Депутатът сподели, че оттук насетне самодейността на това следствие е в пълномощията на и.ф. основен прокурор.

Дренчев разяснява и своето изказване, че в случай че Костадин Костадинов бил на власт, щял да го вкара в Белене: “Всяко преждевременно деяние, изключително когато е коренно, води в една неправилна повърхност. Злоупотребата с власт не е от през днешния ден. Виждате по какъв начин нашата некоалиция и несглобка злоупотребява във връзка с Конституцията и връщането през вчерашния ден на ветото на президента. Това е нещо, което всяка власт би трябвало да внимава да не ѝ се случва. ”

Той е безапелационен, че никой не го заплашва: “Това е чисто фундаментална задявка, която сме си разменяли. Става въпрос за възпиране от корист с власт. Знаете, всичко, което е направил Хитлер, е било законно. Всичко, което са създали комунистите, е било законно. Костадинов има размах за безапелационни дейности. Но с цел да управляваш страната, би трябвало поредност, методичност и да пазиш хората, които са те довели до такава степен, докъдето си стигнал.

Припомняме, че свадите в партията започнаха предходната седмица когато трима народни представители – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, бяха изключени от парламентарната група на „ Възраждане “ след съвещание на софийската организация. Повод за тези дейности бе тяхната поддръжка на общинските съветници на партията, които поддържаха избирането на Цветомир Петров за ръководител на Столичния общински съвет.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР