Скандалът в прокуратурата е резултат на дългогодишни причини, които наблюдаваме

...
Скандалът в прокуратурата е резултат на дългогодишни причини, които наблюдаваме
Коментари Харесай

Истината от Карадайъ! Кой иска трите власти

Скандалът в прокуратурата е резултат на дългогодишни аргументи, които следим на обществено-политическия терен. Това разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред публицисти в Народното събрание.

Опитите за интервенция на другите управляващи, за налагането им върху другите управляващи, макар разделянето на управляващите по Конституция, много хора одобряваха за нещо обикновено щом идват от един олигархично-медиен енергиен кръг. Това се смяташе за нещо обикновено, сподели Карадайъ.
-->
На процедура се получаваше опит за преодоляване и на трите управляващи от олигархично-мединия кръг. Когато дълги години наблюдавахме покорно този развой, през днешния ден стигнахме до обстановката, в която след 5 следващи парламентарни избори нямаме работещо Народно заседание, съобщи още Мустафа Карадайъ. И посочи: „ Говоря за Прокопиев, само че не персонално за него, а за кръга „ Прокопиев ”, който ние сме дефинирали тъкмо. ”.

Това са тези шамани, които в края на комунизма не се бяха осъществили и след рухването на комунизма се пробваха да завладеят дясното. И с изключение на дясното, като проводник и на комунизма, се мислеха, че са инженерите и на лявото. Тези, които посредством приватизацията ограбиха България, заяви Мустафа Карадайъ. Той добави, че е значимо да се знае повода на тези процеси. Причината е по-важна от лечението на признаците, подчерта водачът на Движение за права и свободи.

Ние би трябвало да забележим повода на тези процеси. Онези „ агнешки главички ”, които дружно с шаманите ограбиха България и проведоха бизнес кръга си и сложиха един етикет на този бизнес кръг с шаманите и овладяха и медиите в България и те му сложиха етикет „ Капитал “, сподели Карадайъ.

Виждаме по какъв начин законодателната власт след 5 следващи избори не действа, не може да излъчи изпълнителна власт. Виждаме, че другите управляващи се пробват да овладяват другите управляващи, както се случва със правосъдната власт. В момента правосъдната власт не действа с всичките тези кавги в прокуратурата.

В тази обстановка отговорността се пада на политиците - да могат с доста разсъдък, с отговорност и в разговор да намерят оня нужен и необходим механизъм за обществото и страната, с цел да може да се структурират системите отначало, с цел да стартират да действат, проучва обстановката Карадайъ.

Това не може да стане нито с ненавист, нито с отричане, нито с опълчване. На първо място това е разговорът – наложително, като аксиома. Но не тези диалози с ултиматуми, а разговор. Нужен е разговор и отговорност, заключи Мустафа Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР